Küf Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?

Küf Lekesi Kumaştan Nasıl Çıkar?

Küf lekesi normal lekelerden biraz daha farklı düşünülmesi ve temizlenmesi gereken lekelerdendir. Küf sağlık açısından da çeşitli hastalıklara neden olduğundan dolayı mutlaka lekeyi çıkarma işlemi esnasında dezenfektanlar kullanılmalıdır.

Küf lekesinin çıkarılması, küfün ortamdan uzaklaştırılması için gerekli olan işlemler aşağıda ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Oluşan küf lekesinden hızlı ve pratik bir şekilde kurtulmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları harfiyen yerine getiriniz.

1-)Çamaşır Suyu Kullanın

Bu aşama özellikle açık renkli yerlerde meydana gelen küf lekelerini temizlemek, oluşan lekeleri çıkarmak için kullanılmaktadır. Çamaşır suyu aynı zamanda kuvvetli bir dezenfektan olduğu için de kullanılmaktadır.

Renkli kıyafetlerde ya da çamaşır suyundan etkilenen çeşitli kumaşlarda çamaşır suyu yerine farklı dezenfektanlar kullanılmalı ya da renkliler için olan özel çamaşır suları kullanılmalıdır. Dezenfektan kullanımı insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır, aşırıya kaçılmadan gerekli dozlarda kullanılmalıdır.

2-)Kaynar Su Kullanın

Küfleri öldürmenin ve ortamdan uzaklaştırmanın bir diğer yolu ise sıcak kaynar sudur. Burada kaynar su içerisinde bir süre küflü kumaşın bekletilmesi, ardından aynı sıcaklıktaki su ile yıkanılması gerekmektedir.

Bu yöntemi uygulayabilmek için kumaşın sıcak sudan zarar görmemesi gerekmektedir. Sıcak sudan etkilenen kumaşlarda bu yöntem uygulanmamalıdır ya da kumaşın zarar görmeyeceği sıcaklıklarda yıkama ve bekletme işlemleri gerçekleştirilmelidir.

3-)Sirkeli Su Kullanın

Küf lekelerini kumaştan çıkarmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise sirkedir. Sirke, evlerde sıklıkla bulunan hem yemeklerde kullanan aynı zamanda dezenfektan özelliğinden dolayı temizlik işlerinde de kullanan çok yönlü bir maddedir.

Sirkeli su içerisinde küflü kumaşı bir süre bekletmek, yıkama işlemi esnasında sirke ilave etmek küflerin kolayca kumaştan çıkmasını sağlamaktadır. Dezenfektan özelliğinden dolayı sağlık açısından da bu yöntemin kullanılması yararlıdır.

Sirkeli su ile temizleme işleminden sonra geride sirkeye has olan koku kalabilir. Bu kokudan rahatsız olan kişiler için kumaşı bir kez de bol suda yıkamak yeterli olacaktır. Bu durumun yeterli olmadığı durumlarda kokulu yumuşatıcı deterjanlar ile de bir kez yıkamak alternatif bir yöntem olabilmektedir.

NOT: Küf nemli ortamda meydana gelmektedir. Kıyafetlerinizde küf oluşumunu önlemek için muhakkak kuru halde iken saklayınız. Nemli haldeki kıyafetlerinizi kesinlikle kapalı yerlerde saklamayınız. Belirli aralıklar ile kıyafetlerinizi havalandırınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ