Abajur Nasıl Temizlenir?

Abajur Nasıl Temizlenir?

Abajurlar zamanla kir ve toz toplayabilir ve bazı abajur kumaşlarını veya malzemelerini temizlemek zor olabilir. Aşağıdaki talimatlar, yaygın olarak kullanılan abajur çeşitlerini temizleme konusunda size yardımcı olacaktır. Özellikle hassas veya değerli abajurlarınız varsa veya aşağıdaki yöntemlerin abajurunuz için uygun olup olmadığı konusunda endişeleriniz varsa, bir kuru temizleme şirketine danışın.

İlk önce abajurun iç ve dış kısmını silmek için yumuşak, kuru bir bez kullanın.

İhtiyacınız Olacak Şeyler:

  • Abajuru batırmak için yeterince derin bir kap, lavabo veya küvet,
  • Çamaşır deterjanı veya bulaşık deterjanı,
  • Yumuşak bir fırça veya bez,
  • Lastik veya lateks eldiven.

Yıkanamayan tüm parçaları abajurun gövdesinden çıkarın. Bir kabı, küveti veya lavaboyu ılık suyla doldurun. Çamaşır deterjanı veya bulaşık deterjanı ekleyin.

Abajur Temizliği Nasıl Yapılır?

1-)Kumaş Abajurları Temizleme Yöntemleri

Abajuru sabunlu suya batırın ve lekeleri hafifçe köpüklemek için bir bez veya yumuşak bir fırça ile ovun. Abajuru suyun içinde döndürerek aşağı yukarı daldırın. Su çok kirlendiğinde boşaltın ve kabınızı temiz, sabunlu su ile tekrar doldurun. Su nispeten berrak kalana kadar sürece devam edin. Abajur kumaşları, ıslandığında esniyor gibi görünebilir. Çoğu kumaş türü kuruduğunda orijinal haline geri dönecektir.

Abajuru kurutun, hava akımının bulunduğu bir yere koyun veya asın. Kumaşı çerçeveden çıkardıysanız, kumaş tamamen kurumadan önce kumaşı çerçevesine geri koyun. Ardından abajurunuzun parçalarını tekrar takın ve abajuru ısıtmak için lambayı açın. Bu kurutma/reformasyon işlemini hızlandıracaktır.

2-)Plastik Abajurları Temizleme Yöntemleri

Malzemesi kumaş ya da kağıt kadar narin olmadığı için plastik abajurları temizlemek bir bakıma daha kolaydır. Kuru bir mikrofiber bez veya bir elektrikli süpürge kullanarak abajurun üstündeki tozları alın. Birkaç damla hafif bulaşık deterjanını ılık su ile karıştırın. Deterjanlı suyla temiz mikrofiber bezi nemlendirin. Abajuru hafifçe ovarak temizleyin. Daha sonra temiz bir bezle abajuru silin. Abajurun tamamen kurumasına izin verin.

3-)Diğer Türlerdeki Abajurları (Kağıt, Parşömen, Yapıştırmalı vs.) Temizleme Yöntemleri

Bu tür abajurlarda en önemli şey onları çok ıslatmamaktır. Bir kapta sadece 1/4 su bardağı temiz, ılık su kullanın, hafif bir deterjan ile karıştırın. Bir çırpma teli veya yumurta çırpıcı kullanarak, suyla birlikte deterjanı köpüklemek için çırpın.

Kuru bir bez veya sünger alıp abajurun iç ve dış kısmını, köpüklediğiniz suyla silin. Abajurun parçaları yapıştırılmışsa, bu yapıştırma alanlarını çok ıslak tutmamaya dikkat edin ve tutkalın gevşemesine neden olabileceğinden abajuru sertçe ovmaktan kaçının. Yüzeydeki köpükleri temiz nemli bir sünger veya bezle silin ve kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ