Ağızda Siyah Nokta

Ağızda Siyah Nokta

Ağızda siyah nokta oluşumunun birçok hastalıktan dolayı meydana gelebilmektedir. Genellikle ağızda siyah nokta oluşumu kişinin panik olmasına sebep olabilmektedir.

Ağızda siyah nokta oluşumu bir enfeksiyon kaynaklı meydana gelebilmektedir. Özellikle bakteri ve mantar kaynaklı enfeksiyonlarda ağızda küçük küçük siyah noktalar meydana gelebilmektedir. Bu tarz durumlarda antibakteriyal ya da antifungal ağız gargaralarının kullanımı sonucu ağızda oluşan siyah noktalar kısa sürede geçmektedir.

Ağızda siyah nokta oluşumu, bazen ağız içinde meydana gelen kanamalar sonucu oluşan kan pıhtıları olabilir. Kişi böyle bir durumda kısa süre önce geçirmiş olduğu travma durumu olup olmadığını değerlendirmelidir. Oluşan kan pıhtıları için bir ilacın kullanılmasına gerek yoktur. Travma kaynaklıdır, birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçmektedir.

Ağızda siyah nokta oluşumu bazı durumlarda ciddi bir durumun göstergesi olabilir. Özellikle aniden oluşan siyah noktalar ve bir anda büyümesi ağız kanseri göstergesi olabilmektedir.

Ağız kanseri genellikle siyah kullanan kişilerde çok sık görülmektedir. Özellikle sigara ve alkol kullanan kişilerde ağızda siyah nokta oluşumu ciddiye alınmalıdır. Çok uzun süre geçmeden uzman bir doktora giderek gerekli tetkikleri yaptırılmalıdır.

Damakta Siyah Leke

Damakta siyah leke sigara ve alkol kullanan kişilerde çok sık görülmektedir. Bu durum ağız mukoza tabakasının dejenere olmasından kaynaklanmaktadır. Damakta başta olmak üzere ağız içerisinde, yanakların iç kısmında meydana gelen siyah lekelerin önemsenmemesi tedavi edilmemesi durumu daha kötüye götürebilir.

Damakta ve ağız içerisinde meydana gelen siyah lekeler ağız kanserinin belirtisi olabilmektedir. Özellikle sürekli büyüyen siyah lekelerin kötü huylu olma ihtimali çok yüksektir. Bu tarz durumlarda mutlaka bir doktora başvurunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ