Ağızdaki Sarımsak Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağızdaki Sarımsak Kokusu Nasıl Giderilir?

Damak zevkine düşkün olanlar iyi bilirler ki sarımsaklı yemekler oldukça lezzetli yemeklerdir. Sarımsak, lezzetli olduğu kadar sağlıklı da bir besindir. Sarımsak içerdiği yüksek besin değeriyle hem birçok hastalığa, rahatsızlığa karşı oldukça fayda sağlar hem de bağışıklılığınız için oldukça kuvvetlendiricidir. Her sarımsak seven de bilir ki sarımsaklı bir yemeği yemenin ağır bir bedeli olur. Bu ağır bedel ise ağız kokusudur. Ağız kokusu fark edilene kadar sizlere bir sorun yaratmaz fakat ağzınız kokarken yakınınızda bulunan kişiler için ağzınızın kokması tatsız bir durumdur.

Ağız kokusu fark edilmesi zaman alabilen bir sorun olduğu gibi giderilmesi çok kolay olmayan bir sorundur. Fakat uygulayacağınız bazı ipuçları ile bu durumu oldukça kolay bir şekilde çözebilirsiniz.

1-)Süt Yardımı ile Giderme

Ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için süt tüketmek olaya kesin bir çözüm getirir. İlk olarak bir su bardağı süt hazırlayın daha sonra ise bu sütü yemekten önce veya sonra tüketin. Sütünüzü içerken, sütü ağzınızı çalkalayarak, ağzınızın içeresinde iyice dolaştırmaya özen gösterin.

2-)Sarımsağın İçini Temizleyerek

Ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için sarımsağı tüketmeden önce yapabilecekleriniz ile ağzınızın kokmasını başlamadan önleyebilirsiniz. Sarımsağın yapısı incelendiğinde sarımsağın tüm kısımların aynı miktarda koku yapmadığı ortaya çıkmıştır. Sarımsağın iç kısmında yeşil filize benzeyen bir kısım bulunur, bu kısım en çok koku yapan kısımdır. Eğer bu kısmı sarımsağı tüketmeden önce kesip atarsanız sarımsağı tükettiğinizde koku yapmadığını göreceksiniz.

3-)Maydonoz Yardımı ile Koku Giderme

Ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için maydonoz tüketmek etkili olacaktır. Maydonoz yapısı itibariyle koku tutucu özelliğe sahiptir. Sarımsak tükettikten sonra bir miktar maydonoz çiğner veya yerseniz ağzınızdaki sarımsak kokusunun gittiğini gözlemleyeceksiniz.

4-)Karanfil veya Nane Yardımı ile Giderme

Ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için karanfil veya nane tüketmek oldukça etkili sonuçlar yaratır. Karanfil ve nane bilindiği gibi ağızdaki birçok kokunun giderilmesinde olduğu gibi sarımsak kokusunun da giderilmesini sağlar. Bunun için sarımsak tükettikten sonra bir miktar nane veya karanfil çiğnerseniz, ağzınızdaki sarımsak kokusu hızlı bir şekilde kaybolacaktır.

5-)Elma Yardımıyla Koku Giderme

Ağızdaki sarımsak kokusunu gidermek için elma tüketmeniz hem sağlıklı hem de etkili olacaktır. Yapılan araştırmalara göre ağız kokularının giderilmesinde en önemli etmenler enzimler ve fenollü bileşiklerdir. Enzimler kokuyu baskılayıp fenollü bileşiklerde koku yapan partikülleri parçalar. Elma ise hem bu enzimlerin salgılanması tetikler hem de fenollü bileşikler içerir. Bu yüzden sarımsak tükettikten sonra elma yemeniz ağzınızdaki sarımsak kokusunu gidermenizde etkili olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ