Ağızdaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağızdaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir?

Aynı anda hem sigara içip hem de temiz kokmak zor olabilir. Sigara kokusunun en zor giderildiği yerlerden biri de ağzımız ve nefesimizdir. Fakat ağızdaki sigara kokusunu gidermek için birkaç yöntem mevcuttur.

Sigara Kokusu Ağızdan Nasıl Giderilir?

1-)Sigara İçtikten Sonra Dişleri Fırçalamak

Diş fırçalama günde iki kez yapmanız gereken bir şeydir, ancak sigara içtikten sonra da yapmanız gerekir. Dişlerinizi fırçalamak, nefesinizi tazelemenize ve sigara kokusunu gidermenize yardımcı olur. En az iki dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın.

2-)Gargara Yapın

Gargaralar ağızdaki kötü kokuyu gidermek ve ağzı temiz tutmak için tasarlanmıştır. Dişlerinizi fırçalamadan önce veya fırçaladıktan sonra gargara kullanabilirsiniz.

2-)Dili Temizlemek

Dilinizi temizlemek, ağız kokusundan sorumlu olan birçok bakterileri temizlemeye ve sigara kokusunu azaltmaya yardımcı olur. Dilinizi her gün temizlemeye çalışın. Çoğu bakteri dilinizin arka kısmında yaşar bu yüzden temizlerken oraya daha fazla özen gösterin.

3-)Şekersiz Sakız Çiğnemek

Şekersiz sakız çiğnemek nefesinizi tazelemenin basit bir yoludur. Sakız çiğnediğimiz zaman, tükürük üretimi artar ve bakteriler uzaklaşır. Nefesinizi daha etkili bir şekilde tazelemek için naneli sakızları tercih edebilirsiniz.

4-)Nefesi Temiz Tutacak Yiyecek ve İçecekler Tüketmek

Tüketilen gıdalar ağızdaki sigara kokusunu gidermede tamamen etkili bir çözüm olmasa da belirli ölçüde şikayetlerinizi azaltacaktır. Tüketmeniz gereken gıdalar;

  • Su: Sık su içmek ağız kuruluğunu azaltır. Ağız kuruluğu ağız kokmasına neden olabilir.
  • Maydanoz: Maydanozun antibakteriyel özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Karanfil, rezene ve anason gibi baharatların da kokuyu azalttığı düşünülmektedir.

5-)Tüketmekten Kaçınılması Gereken İçeceklerin Öğrenilmesi

Bazı içecekler nefesinizi daha da kötüleştirebilir. Bu içeceklerin tüketimini kısıtlayarak, sigaradan kaynaklanan kötü kokuyu azaltabilirsiniz. Kahve, soda ve diğer gazlı içecekler, portakal suyu gibi yüksek asitli meyve suları ve alkol tüketiminden kaçının.

6-)İçilen Su Miktarını Gözlemlemek

Gün boyunca yeterli miktarda su içip içmediğinize dikkat edin. Günde sekiz bardak su içmeniz önerilir. Egzersiz öncesi veya sıcak ortamlarda içtiğiniz suyun miktarını arttırın. Susadığınızı hissediyorsanız görmezden gelmeyin ve su için. Nefesinizi daha da kötüleştireceğinden şekerli ve asitli içeceklerden uzak durun. Sadece su tüketin.

7-)Sigarayı Bırakmak

İçtiğiniz sigara miktarını azaltmakla başlayın. Ne kadar az sigara içerseniz, ağzınızın kokusu o kadar iyi olur. Sigara içeceğiniz saatleri planlayın. Toplantılardan veya sosyal etkinliklerden önce sigara içmekten kaçının. Konuşmanızı ve sürekli insanlarla iletişim içinde olmanızı gerektiren bir mesleğiniz varsa sigaranızı işten sonra için. Bu işlem hem sağlığınıza yararlı olacaktır hem de paranızın cebinizde kalmasını sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ