Agnucaston Hakkında

Agnucaston Hakkında

Agnucaston;

  • premenstrual sendrom
  • adet siklus bozukluklarında
  • meme ağrıları ve şişliklerinde
  • Bazı göğüs kistlerinde kullanılan bir ilaçtır.

Etki mekanizması doğada bulunan ve çok sık menstrual bozukluklarda tercih edilen agnus castus fructus türkçe adı hayıt meyvesi olan drogla aynıdır. Hayıt meyvesinin dopaminerjik etkisiyle aynı etki gösterir.
Agnucaston prolaktin seviyesini azaltır. Bozulan gonatropin salgılanmasını düzenler. Bu sayede normal östrojen seviyesini ve normal siklusu sağlar.

Agnucaston tablet sabahları bir su bardağı su ile alınır. İlaç düzenli olarak en az üç ay kullanılmalıdır. Adet olunduğu dönemlerde de ilaç bırakılmadan devam edilmelidir.

Agnucastonun bilinen bir ilaç etkileşimi yoktur. Ancak bu ilacı kullanırken iyi bir etki almak için mutlaka en yakın eczacınıza ya da doktorunuza kullandığınız sürekli ilaçlarınız var ise ya da sürekli kullandığınız bitkisel preparatlar var ise mutlaka söyleyiniz ve nasıl kullanmanız gerektiği hakkında bilgi alınız.

Agnucaston Kilo Yapar Mı?

Agnucaston doğal kaynaklı bir ilaçtır. İçerisinde Kilo almaya sebep olacak herhangi bir kimyasal bulunmamaktadır. Genellikle adet öncesi oluşan ödem, şişkinlik gibi hemen hemen her kadının sorunu olan durumları düzenli kullanıldığı takdirde ortadan kaldırmaktadır.

Agnucaston hakkında yapılan araştırmalara göre birçok kadında ödemi ve şişkinliği azalttığı için vücut ağırlığında belli değişmeler sağladığı gözlenmiştir. Düzenli ve sorunsuz adet görme kadınların adet dönemlerindeki sıkıntılarını azalttığı için bu dönemlerdeki yedikleri ve ciddi anlamda kilo yapan yiyecekleri de hayatından çıkarmasını kolaylaştırmıştır.

Ancak unutulmamalıdır ki her ilacın genel bir etki mekanizması olmasına rağmen bazı bireylerde genetik faktörlerden kaynaklı olarak etki mekanizması değişebilir. Bu değişiklik normalde görülmeyen bir etkiyi ortaya çıkarabilir.

Çok nadir olarak rastlanan bu olayda agnucaston ilacı off target etki olaraka yani hedef dışı etki olarak karbonhidrat ve lipit mekanizmasını etkileyebilir ve bazı kişilerde kilo alımına sebep olabilir.
Agnucaston hakkında yaşayacağınız herhangi bir yan etkide mutlaka eczacınıza ya da uzman doktorunuza başvurunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ