Ahşap Kapılar Nasıl Temizlenir?

Ahşap Kapılar Nasıl Temizlenir?

Ahşap kapılar hoş ve zarif görüntüsü açısından ev dekorasyonu esnasında sıkça tercih edilmektedir. Ahşap kapılar hoş ve zarif görüntülü olmalarının yanında temizlenmesi bir hayli problem oluşturan kapılardır.

Ahşap kapılar sıkça üzerinde parmak izi lekesi oluşturmaktadır. Aynı zamanda her kapıda olduğu gibi sararma ve tozlanma problemi yaşanmaktadır. Peki ahşap kapılar nasıl temizlenir ?

Ahşap kapılar temizlenirken yapılması gereken en önemli özellikle ahşap kapının yapısına zarar vermemek ve kullanılan malzemeleri buna göre seçmek gerekmektedir. Ahşap kapıların temizlenmesi;

1-)Kuru bez kullanın

Ahşap kapıların temizlenmesi için öncelikle kuru ve yumuşak bir bez ile ahşap kapı üzerinde oluşan toz ve kaba pisliği alınız. Bu işlemi gerçekleştirirken ahşap kapının yapısına zarar vermemeye özen gösteriniz.

2-) Ahşap malzeme temizleyici kullanın

Evdeki birçok ahşap eşyanın temizlenmesi için piyasada birçok ahşap malzeme temizleyici ürün bulunmaktadır. Bu ürünlerden herhangi birini kullanabilirsiniz.

Ahşap malzeme temizleyiciyi bir koca su içerisine dökünüz ve kapıyı iyice temizleyiniz. Yoğun lekelerin olduğu yere sprey yardımıyla direk olarak sıkabilirsiniz.

Lekeler çıkarıldıktan sonra mutlaka ahşap kapılar kurulanmalıdır. Kurulama işleminin güzel bir şekilde yapıldığından emin olunuz.

3-) Sirkeli su ve deterjanlı su kullanın

Ahşap malzeme temizleyicinin bulunmadığı durumlarda ahşap kapılarınızı temizlemek için sirkeli su ya da deterjanlı su kullanabilirsiniz. Bu durum için bir miktar sirke ya da deterjanı ılık su içerisine koyunuz ve bu su ile ahşap kapılarınızı siliniz.

Bu işlem sonrasında kapılarınızı bir defada deterjansız ve sirkesiz su ile silmenizi tavsiye ederiz. Silme işleminden sonra mutlaka kapıları kuru bir bez ile silerek kapıları kurulayınız. Ahşap kapıları kesinlikle ıslak ya da nemli bırakmayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ