Akmış Pil Nasıl Temizlenir?

Akmış Pil Nasıl Temizlenir?

Piller gündelik hayatımızda hemen hemen bütün elektrikli aletlerde güç sağlayıcı kaynak olarak kulanılabilmektedir. Özellikle evlerde çok sık kullanılan ve olmazsa olan televizyon, klima kumandalarının da birincil güç kaynağını piller oluşturmaktadır.

Günümüzde tekrar kullanılan piller olmasına rağmen genellikle tek kullanımlık piller tercih edilmektedir. Maddi olarak daha uygun fiyata olan bu pillerin kullanım ömrü çok uzun değildir ve kullanım sonrasında geri dönüşüme atılmalıdır.

Piller alınan darbeler sonucunda ya da aşırı sıcak ile temas etme sonucunda akabilir. Aktığı bölgede içerisindeki kimyasallardan dolayı leke oluşumuna neden olabilir.

Akmış pilden kaynaklı oluşan lekeleri gidermek için yapabileceğiniz adımlar aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Sizde aşağıdaki adımları takip ederek gereksiz emek ve zamandan kurtulup akmış pil lekelerini temizleyebilirsiniz.

1-)Selülozik Tiner Kullanın

Özellikle kısa vadeli olmayan, akan ve çok sonradan farkedilen pil lekelerini çıkarmak için bu kimyasal maddeden yararlanabilirsiniz. Selülozik tiner etrafa zarar vermeden oluşan pil lekesini kolay bir şekilde çıkarmayı sağlamaktadır.

Burada yapmanız gereken derin bir kap içerisine bir miktar selülozik tiner koymak ve üzerine ılık su eklemek. Bu karışım ile pil lekesi olan yeri güzelce temizleyiniz. İşleme eklemiş olduğunuz selülozik tiner miktarına akmış olan pil miktarına bağlı olarak karar veriniz.

2-) Karbonat Kullanarak Silin

Karbonat, leke çıkarıcı madde olarak evde birçok alanda kullanılmaktadır. Doğal yapısından dolayı insan sağlığını tehdit etmemektedir. Bu sebeple sıklıkla tercih edilebilmektedir. Bu yöntemi özellikle yeni akmış pil lekelerini çıkarmak için kullanabilirsiniz.

Burada işlem öncesinde öncelikli olarak akan pili ortamdan uzaklaştırın. Bu işlemin ardından karbonatı ıslak bir bez üzerine döküp hafif hamur haline getirin ve akmış pil olan kısmı güzel bir şekilde silerek ortamdan uzaklaştırın.

Bu işlemi lekenin boyutuna göre birden fazla kez uygulamanız gerekli olabilir. Her uygulamada kullandığınız pamuklu bezi değiştirin. Bu sayede lekenin etrafa yayılmadığından emin olursunuz.

NOT: Her işlemden önce mutlaka akan pili ortamdan uzaklaştırınız. Bu aşamada kendi sağlığınıza zarar vermemek için çok dikkatli olunuz. Elektrikli eşyaları önce prizden çekiniz. Aynı zamanda sizin sağlığınız için akan pili direkt olarak el ile tutmayınız, mutlaka eldiven kullanarak çıkarınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ