Alez Nasıl Yıkanır?

Alez Nasıl Yıkanır?

Alezler yatak ile sizin aranızda kullanım sırasında ortaya çıkabilecek herhangi bir kir veya neme karşı mükemmel bir bariyer oluştururlar.

Alezimi Yıkayabilir miyim?

Cevabını bulmanız gereken ilk soru alezin yıkanabilir olup olmadığıdır. Alezin evde temizlenemeyen ve çamaşır makinesinde hasar gören özel dolum veya kaplamaya sahip bazı türleri vardır. Alezin yıkanabilir olup olmadığını size gösterecek bir etiketinin olması gerekir. Eğer yıkanabilir değilse alezinizi kuru temizlemeye götürmeniz gerekecektir. Vinil ve suya dayanıklı alezlerin kuru temizlemeye uygun olmadığını unutmamak önemlidir. Su geçirmez kaplama işlem sırasında hasar görecek ve kuru temizleme sonrasında artık etkili olmayacaktır.

Alez Nasıl Yıkanır?

Alezin yıkanabilir olduğunu ve çamaşır makinesine atmanın zararı olmadığını tespit ettiyseniz, makineye atmadan önce yapmanız gereken hazırlık aşamasına geçebilirsiniz.

  • İlk olarak, alezi yıkamadan önce ön yıkama ürünü veya leke çıkarıcı uygulayın. Ürünün genellikle 15 ila 30 dakika arasında olan önerilen süre boyunca oturmasına izin vermek önemlidir.
  • Aleziniz için önerilen yıkama sıcaklığının ne olduğunu öğrenin. Alezinizdeki etiketin yıkama talimatları bölümünde bu bilgiyi bulacaksınız.
  • Makinenizin deterjan bölümüne hafif bir deterjan ekleyin. Aleziniz lekelenmişse, biraz daha leke çıkarıcı ekleyebilirsiniz.
  • Çamaşır makinesini, alezinizdeki etikette tavsiye edilen sıcaklığa ayarlayın ve çamaşır makinesini çalıştırın.

Alez Nasıl Kurutulur?

Eğer yıkama tamamlandıysa, alezini kurutmaya başlamanın vakti geldi demektir. Sizin için neyin işe yaradığına bağlı olarak aşağıdaki iki seçenekten birini seçebilirsiniz.

  • Asarak kurutun. Alezin büzülmesini önleyeceği için asarak kurutmak iyi bir tercih olacaktır.
  • Eğer kurutma makineniz varsa, makinenizi düşük bir ayara getirin. Alezinizi birkaç kumaşla veya giysiyle birlikte kurutun. Bu işlem büzülmeyi azaltmaya yardımcı olacaktır. Yüksek ısı kullanmamaya dikkat edin. Çünkü sıcaklık alezin küçülmesine neden olabilir. Kumaşın içindeki özel kaplamaya da zarar verebilir, bunun sonucunda alezinizin ömrü azalır.

Eğer Suya Dayanıklı Bir Aleziniz Varsa

Endişelenmeyin! Bu alez türleri suya dayanıklı olsalar bile yıkanabilirler. İşlem, normal, yıkanabilir bir alezde olduğu gibi aynıdır. Suya dayanıklı alezler sadece daha narin bir dokunuşa ihtiyaç duyar. Su geçirmez alezinize düzenli olarak ihtiyaç duyduğu bakımı yaparsanız uzun yıllar boyu kullanabilirsiniz.

  • En önemlisi, bir çamaşır suyu içermeyen bir deterjan kullanmalısınız. Çamaşır suyu, alezinizin su geçirmez özelliğini yok edebilir.
  • Alezinizin içindeki etiketin gösterdiği sıcaklık yönergelerine uyduğunuzdan emin olun.
  • Çamaşır makinesini hassas programa ayarlayın ve çamaşır makinesini çalıştırın.

Suya Dayanıklı Alez Nasıl Kurutulur?

Isı suya dayanıklı astara zarar verebileceğinden, asarak kurutma, su geçirmez bir alez için en iyi seçenektir. Asmak kurutma sizin için bir seçenek değilse, kurutucunuzu mevcut en düşük ayara ayarlayın ve birkaç kumaş daha ekleyin. Ek kumaşlar ve giysiler ısının dağılmasına yardımcı olur ve alezinizin astarının hasar görmesini önler. Kuru temizlemeyi veya ütüyü önermeyiz. Çünkü ısı suya dayanıklı astara ciddi zarar verebilir ve etkinliğini düşürebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ