Alkol Sonrası Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Alkol Sonrası Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Özel geceler sonrası en çok merak edilen konulardan birisi alkol sonrası baş ağrısı nasıl geçer sorusudur. Özel gecelerde alkol tüketmek sık yapılan bir eylemdir. Eğlenceli gecelerin vazgeçilmezi olan alkol çok sayıda çeşite sahip bir içecek türüdür. Çeşitli şaraplar, şampanyalar, viskiler, kokteyller ve çok daha fazla içki türü yetişkinler tarafından özel gecelerde sıklıkla tüketilen alkol çeşitleri arasında yer almaktadır. Doğum günleri, yılbaşı geceleri içki içilen özel günler arasında yer almaktadır. Bunun için özel bir kutlama ya da katıldığınız özel bir partide de sıklıkla alkol tüketimi yapabilirsiniz.

Alkol kullanacak kişilerin dikkat etmesi gereken durum ise içki tüketimi belirli bir oranda yapmaları olacaktır. Bir gece öncesinden çok fazla oranda içki tüketimi yapan kişilerin ertesi gün birçok sağlık sorunu yaşadığı bilinmektedir. Alkol sonrası en çok görülen sorunlar arasında baş ağrısı, mide bulantısı, halsizlik, baş dönmesi gibi semptomlar yer almaktadır.

Alkol Sonrası Baş Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

Alkol sonrasında görülen sağlık sorunlarından birisi şiddetli bir baş ağrısıdır. Bir gece öncesinden çok fazla çeşitte içki tüketilmesi sonucu baş ağrısı sorunu ortaya çıkabilmektedir. Alkol sonrası görülen baş ağrısının sebepleri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Alkol sonrası baş ağrısı olmasının en büyük sebebi alkol içinde yer alan etil alkol oranıdır. Etil alkol tüm alkol ürünleri içinde yer almaktadır. Etil alkol oranının çok fazla olması baş ağrısı şiddetini de arttırmaktadır. Alkol çeşitlerinden birisi olan alkol içinde yaklaşık olarak %5 oranında etil alkol yer almaktadır. Viski içinde yer alan etil alkol oranı ise yaklaşık olarak %50 oranındadır. Bu sebeple viski içimi sonrası görülen bağ ağrısı şiddeti bira sonrası görülen baş ağrısına göre çok daha fazladır.
  • Alkol sonrası baş ağrısının diğer sebebi de alkolün vücudun su miktarını emen bir içecek türü olmasıdır.

Alkol Sonrası Baş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

  • Alkol sonrasında görülen baş ağrısını önlemek için içeriğinde etil alkol oranının az olduğu içki türleri tercih edilmelidir. Bunun için bira kullanımı iyi bir tercih olacaktır.
  • Alkol sonrası baş ağrısı, mide bulantısı gibi etkilerin görülmemesi için içkinin aç karnına içilmemesi gereklidir.
  • Alkol sonrası ortaya çıkan baş ağrısı sorununu tedavi etmek için bol miktarda su içmeniz etkili olacaktır. Suyun hem alkol içimi öncesinde hem de alkol tüketimi sonrasında bol miktarda tüketimesi önerilmektedir.
  • Baş ağrısını gidermek için kahve içme yöntemi ise doğru bilinen bir yanlıştır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ