Alkol Sonrası İshal

Alkol Sonrası İshal

Dışkının sulu ve yumuşak yapıda olması durumu, ishal(diyare) rahatsızlığı olarak bilinmektedir. İshalin en yaygın nedeni; vücuda giren bakteri ve virüs gibi zararlı mikroorganizmalar yani bakteriyel enfeksiyondur. Son kullanım tarihi geçmiş, bozuk gıdaların tüketilmesi durumunda bakteri oluşumu tetiklenebilir ve ishal baş gösterebilir. Tüketilen besinlerin yanı sıra bağırsakların çalışma düzeninin bozulması da ishal problemine neden olabilmektedir.

İshal Nedenleri Nelerdir?

Kullanılan İlaçları Yan Etkisi

İshal genel olarak tüketilen besinlerden ve kullanılan ilaçların yan etkisi olarak meydana gelmektedir. Antibiyotik gibi kullanılan bazı ilaçlar, faydalı ve zararlı tüm bakterilerin ortadan kalkmasına neden olabilmektedir. Bağırsaktaki faydalı bakterilerin ölmesi halinde ise burada dengesizlik baş gösterebilir. Bağırsaklardaki dengesizlik, diyare(ishal) rahatsızlığına yol açabilir.

Bozuk Gıdaların Tüketilmesi/Bakteriyel Enfeksiyon

Rahatsızlığın en bilindik nedenlerinden biri; bakteriyel enfeksiyondur. Bozuk gıdaların ve son tüketim tarihi geçmiş gıdaların tüketilmesi, bakterilerin oluşumunu tetikleyerek ishale yol açabilmektedir.

Alkolden Sonra İshal

Yukarıda bahsedilenlerin dışında, bazı kişilerde “alkolden sonra ishal” şikayeti görülebilmektedir. Tüketilen alkol, mide ve bağırsak bölgesine zarar vererek kimilerinde ishal rahatsızlığına sebebiyet verebilmektedir. Bira içtikten sonra ishal sorunu yaşayan kişilere halk arasında sık rastlanmaktadır. Bunun nedeni; bira içeceğinin içerisinde bulunan maya mantarına karşı bazılarının alerjisinin olmasıdır. Şayet sadece belli başlı içeceklerin tüketilmesinin ardından ishal söz konusu oluyorsa, alerjik durumdan şüphelenileceğinden alternatif başka içecekler tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ