Allık Fırçası Nasıl Temizlenir?

Allık Fırçası Nasıl Temizlenir?

Kadınlar için günlük hayatın ve iş hayatının getirilerinden biri olan makyaj çoğu kadın tarafından kendilerini iyi, güzel ve bakımlı hissetmek, güçlü bir duruşa sahip olmak için tercih edilmektedir. Makyaj bazı, fondöten, pudra, allık, far, ruj derken uzayıp giden makyaj malzemeleri listesi beraberinde makyaj fırçaları listesini de getirmektedir.

Gerek ürünlerin kimyasal içerikleri gerekse her gün kullanımları sonucu ciltteki kuru derileri, kirleri, kalıntıları kolayca üzerine çeken makyaj fırçalarının temizliği cilt sağlığımız için oldukça önemlidir. Temizliği yapılmayan fırçalar sonucu cildimizde sorunlar oluşabilmektedir. Örneğin uzun süredir temizlenmemiş bir allık fırçası cildimizin sivilcelenmesine sebep olabilmektedir.

1-)Şampuan ile Temizleme Yöntemi

Her banyoda mutlaka bulunan şampuan ile makyaj fırçalarının temizliğini sağlayabilirsiniz. Elinize aldığımız bir miktar şampuan ile ılık su ile nemlendirdiğiniz fırçanızı birbirine sürterek temizleyebilirsiniz. Temizlenen fırçanızı ılık su ile duruladıktan sonra baş aşağı bir şekilde kurutabilirsiniz.

2-)Antibakteriyel Sabun ve Zeytinyağ Karışımı ile Temizleme Yöntemi

Antibakteriyel sabun ve saf zeytinyağını bir tabağa koyarak sadece fırçanızın ucu gelecek şekilde karışıma batırarak fırça üzerinde kalan makyaj ürünleri artıkları ve kirleri uzaklaştırabilirsiniz. Antibakteriyel sabun yerine bulaşık deterjanı, bebek şampuanı da kullanabilirsiniz.

Durulama işlemi sonrasında fırçanızda zeytinyağ kullanımından kaynaklanan bir tabaka kalabilmektedir. Bu tabakayı gidermek için de şampuan ya da sabundan faydalanabilirsiniz. Her iki işlemde de durulama için ılık su tercih edilmeli, suyun fırça dibine gelip yapıştırıcı özelliğin kaybolmamasına dikkat edilmelidir. Kurutma esnasında fırça baş aşağı tutularak, kendi haline kurumaya bırakılmalıdır.

3-)Durulanmayan El Dezenfektanı ile Temizleme Yöntemi

Bir kap ılık su içerisine durulanmayan el dezenfektanı eklenerek fırçaları bu karışıma batırıp hafifçe ovalama ile fırçalar temizlenebilir. Temizleme işlemi sonrası fırçalar ılık bir suda durulanarak, fırça uçları aşağı gelecek şekilde kurumaya bırakılmalıdır.

4-)Temizleyici Sprey ile Temizleme Yöntemi

Zaman açısından kısıtlı olunan günlerde fırça temizleme spreyi kullanılarak fırça temizliği kısa sürede yapılabilir. Temizleme spreyinin 2 kez püskürtülmesi fırça temizliği için yeterli olacaktır.

Öneriler

  • Kuruma işlemi sırasında fırça uçlarının şekil kaybını önlemek için fırça filesi tercih edebilirsiniz.
  • Fırça uçlarınız doğal değil de sentetik ise fırça filesi kullanmanıza gerek yok, sentetik fırçaların uçları şekil kaybına uğramamaktadır.
  • Fırça temizliğinde kap içersindeki durağan su yerine akan su tercih edilmelidir. Bu sayede kirlerin fırçaya yapışıp kalması engellenir.
  • Temizleme ve durulama işlemi sırasında kullanılan suyun sıcaklığına dikkat edilmelidir.
  • Kullanılan su ılık olmalıdır, çok sıcak su kullanımı fırça yapısını bozmakla beraber fırçanızın bütünlüğünü bozabilir.
  • Fırçalar kurutulurken asla fön makinesi kullanılmamalıdır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ