Ananas Nasıl Olgunlaştırılır?

Ananas Nasıl Olgunlaştırılır?

Ananas tropik meyveler ailesinin ilk akla gelen üyelerinden biri olarak hayatlarımızda yerini almaktadır. Meyve kokteyllerinden meyve salatalarına kadar birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Kullanım alanının oldukça geniş olmasının yanı sıra lezzeti de oldukça sevilen meyvelerden biridir. Tüm bu nedenlerin sonucu olarak da severek tüketilen ve yokluğunda aranan meyvelerden olmuştur. Ancak doğru ananas seçimi yapmak gerekir. Aksi takdirde ananasın kokusu ve tadı sevildiği düzeyde olmayacaktır.

Ananasın koku ve tat olarak kıvamının yerinde olması ise olgunluğu ile ilgili bir durumdur. Alırken dışarıdan gözüktüğü kadarı ile her zaman olgunlaşmış ananas seçmek zor bir iştir. Ancak evde ananası olgunlaştırmak oldukça kolaydır. Fakat ananasın tazeliği de lezzetini etkileyen bir faktör olduğu için olabildiğince dikkatli seçmek gerekir. Özenle seçtiğiniz ananasınızı evde olgunlaştırmak istiyorsanız, yapmanız gereken basit birkaç yöntem bulunmaktadır.

Evde Ananas Nasıl Olgunlaştırılır?

1-)Ananas Kokusu

Ananasın kendine ait bir kokusu vardır. Ancak her ananas da bulunmaz. Çünkü henüz rengi sarıya dönmemiş ya da olgunlaşmamış ananaslarda koku kolay kolay alınmaz. Bunun yanı sıra soğuk ortamda muhafaza edilen anasında kokusu buruna gelen bir koku değildir. Ananasa koku testi yapmak için öncelikle ananası oda sıcaklığına getirin. Daha sonra oda sıcaklığına gelen ananası alt tarafından koklayın. Bu şekilde kokuyu daha iyi alırsınız. Eğer burnunuza ananas kokusu rahatlıkla geliyorsa ananasınız olgunlaşmış demektir.

2-)Yumuşaklık-Sertlik

Ananas bulunduğu aileden dolayı yapısal olarak sert meyvelerden biridir. Ancak sert meyve grubunda olmasına rağmen belli bir yumuşaklığı olmalıdır. Ananas olgunlaştıkça yumuşayan meyvelerdendir. Bu nedenle özenle seçerek aldığınız ananasın eve geldiğinizde çok sert olduğunu farketmişseniz bir süre bekleyin. Bunun için ananası mutfak tezgahınızın üzerine koyun. Bu şekilde ananas yumuşayıp olgunlaşana kadar bekleyin.

3-)Baş Aşağı

Ananas farklı şekillerde yetişen meyvelerden biri olarak farklı şekli ile de bunu yansıtmaktadır. Bu nedenle yapısı olgunlaşması için de farklı yöntemler, olanaklar sunmaktadır. Her ne kadar ananasları yan yatırarak ya da yeşil sapları yukarı gelecek şekilde koysak da bu şekilde olgunlaşması zor olacaktır. Ananasın olgunlaşmasını kolaylaştırmak için yeşil yaprakları aşağı gelecek şekilde ters koymak gerekir. Dengede duramayan ananaslar için birkaç yaprak kesilebileceği gibi ananasa destek farklı nesnelerde konulabilir. Ya da yeşil yapraklar tamamen kesilip nemli bir kağıt havlu üzerine ananas yerleştirilerek beklenebilir.

NOT: Ananaslar olgunlaşmaya başladıklarında yeşil renk olur. Fakat olgunlaştıkça sarı renk almaya başlar. Ananasların cinsine bağlı olarak yeşil renkli ananaslarda olgunlaşmış olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ