Ani Baş Dönmesi İle Üşüme

Ani Baş Dönmesi İle Üşüme

Ani baş dönmesi ve üşüme şikayetleri birbirinden ayrı nedenlerden kaynaklanabileceği gibi, aynı etkenlerden ötürü de baş gösterebilmektedir. Birden bire oluşan baş dönmesi, kişide bayılacakmış hissine sebebiyet verebilir. Bu yüzden kişinin yaşamını olumsuz yönden etkileyebilmekte ve gündelik işlerini gerçekleştirmesine engel olabilmektedir.

Ortam sıcaklığı farketmeksizin üşüme hissi oluşabilir. Stres, endişe, heyecan gibi psikolojik etkenlerden dolayı üşüme hissi meydana gelebilir. Sinirsel bir rahatsızlık olarak değerlendirilmektedir.

Ani Baş Dönmesi ve Üşüme Neden Olur?

Ani baş dönmesi sorunu ile birlikte kimi zaman üşüme hissi de meydana gelebilmektedir. Üşüme şikayeti sinirsel bir durum olarak değerlendirilirken, baş dönmesi bu kategoride incelenmez. İki rahatsızlık birbirinden ayrı sebeplerden oluşabileceği gibi aynı rahatsızlıktan kaynaklı da olabilir. Doğru muayene ve teşhis için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Ani baş dönmesi ve üşüme şikayetlerinin ortak nedenleri; demir eksikliği ve kansızlık sorunlarıdır. Kansızlık rahatsızlığına bağlı olarak ani baş dönmesi ve üşüme sorunları fazlaca görülmektedir. İki şikayetin bir arada görülmesi, ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceğinden kesinlikle uzman doktora başvurulmalıdır.

Ani Baş Dönmesi Nedenleri Nelerdir?

Sadece ani baş dönmesi rahatsızlığını inceleyecek olursak, şikayetin altında yatan nedenler şunlar olabilir;

  • Vücuda alınan darbe veya hasarlar(travma etkenleri), baş dönmesine sebebiyet verebilmektedir.
  • Bazı iç kulak sorunları, bayılacakmış hissiyatına ve ani baş dönmesi sorununa neden olabilmektedir.
  • Şiddetli migren ağrıları, başta zonklama hissedilmesine ve ani baş dönmesi sorununa yol açabilmektedir
  • Hali hazırda kullanılan ilaçların yan etkisi olarak baş dönmesi sorunu baş gösterebilmektedir. Bu durumda ilaçlarla ilgili uzmana bilgi verilmeli, gerekli görülürse alternatif ilaçlarla tedaviye devam edilebilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ