Anjiyo Sonrası Bacakta Ağrı ve Uyuşma

Anjiyo Sonrası Bacakta Ağrı ve Uyuşma

Anjiyo işlemi; damar sertliği ve kalp krizi gibi damar tıkanıklığıyla alakalı bir takım rahatsızlıklar için, uygulanacak tedavi yönteminin belirlenmesinde ihtiyaç duyulan bir tetkik yöntemidir.Genellikle halk arasında anjiyonun tedavi yöntemi olduğuna dair bir algı mevcuttur. Fakat anjiyo, direkt olarak herhangi bir tedavi yöntemi değildir.

Hastaya anjiyo uygulandıktan sonra, uzman tarafından rahatsızlığın tedavisinde uygulanacak yöntem düşünülür.Her durumda bu tetkik yöntemine ihtiyaç duyulmaz. Daha çok önceden kalp ameliyatı olmuş kişilerde ve şiddetli göğüs ağrısı sorunu yaşayanlarda anjiyo yöntemine ihtiyaç duyulmaktadır.

Anjiyo Sonrası Bacakta Uyuşma ve Ağrı Problemi

Anjiyo işleminin ardından, her tıbbi yöntemden sonra oluşabildiği gibi bir takım semptomlar meydana gelebilir. Anjiyodan sonra özellikle damarların açıldığı bölgelerde, şişme sorununa sık rastlanmaktadır. Ayrıca işlemin uygulandığı kısımda sertleşme oluşabilir. Oluşan sertliğe bağlı olarak ise ağrı meydana gelebilir. Ağrı hissiyatı normal kabul edilse de, şiddetli bir ağrı söz konusuysa mutlaka doktora danışılmalıdır.

Anjiyo sonrası kimi zaman  bacakta uyuşma, ağrı, şişme gibi çeşitli şikayetler baş gösterebilmektedir. Bu semptomların geçici olması muhtemel olsa dahi, her ihtimale karşın konuyla ilgili doğru bilgi için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Anjiyo tetkik yönteminin ardından kanama, ağrı, şişlik gibi şikayetler kesinlikle ihmal edilmemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ