Ankastre Fırın İçi Nasıl Temizlenir?

Ankastre Fırın İçi Nasıl Temizlenir?

Mutfak temizliğinde karşılaşılan en zor işlerden bir tanesi ankastre fırınlarının temizlenmesidir. Özellikle çok sık kullanılan fırınların sık sık temizlenmemesi durumunda oluşan yağ lekeleri ve yemek kalıntıları çıkarılması neredeyse imkansız bir hal alabilir.

Salçalı yemeklerin fırında yapılması fırın içinin neredeyse tamamının batmasına sebep olur ve bu sebeple hemen temizlenmelidir. Aksi halde bir sonraki fırın kullanımında yanık yağ ve salça kokusu yemeğin üzerine sinmektedir.

Ankastre fırının içinin temizlenmesi biraz problem oluşturabilmektedir. Bu problem daha çok fırın içerisinin tam olarak görülememesinden ve oluşan yağ lekelerinin kuruyarak zor bir hal almasından kaynaklanmaktadır.

Ankastre fırının temizlenmesinde kullanabileceğiniz malzemeler ve kullanma şekilleri aşağıda kısaca anlatılmaktadır. İstediğiniz yöntemi kullanarak ankastre fırınınızı dilediğiniz şekilde temizleyebilirsiniz.

1-)Yağ Çözücü Kullanın

Piyasada birçok markaya ait yağ çözücü bulunmaktadır. Bu markalardan herhangi birinin yağ çözücü kimyasalını alarak kullanabilirsiniz. Burada yapmanız gereken püf nokta yağ çözücü kimyasalı sıkmak ve bir süre beklemektir. Bu işlem sayesinde yağ çözücü derinlemesine etki eder ve kirlerin çok daha kolay bir şekilde çıkmasını sağlar.

Yağ çözücü kullandıktan sonra zorlu yağ lekelerini çıkarmak için tel ya da süngerin sert kısmını kullanabilirsiniz. Bu işlemi yaparken fırının zarar görmediğinden, çizilmediğinden emin olunuz.

Yağ çözücü ile temizleme işleminin ardından birkaç kez muhakkak temiz su ile fırınınızın içerisini temizleyiniz ve kimyasalları olabildiğince uzaklaştırınız.

2-)Sirke Kullanın

Sirke, yağ lekelerinin kolayca çıkmasını sağlar aynı zamanda fırının iç kısmının parlayarak ilk günkü gibi yeni görünmesini sağlamaktadır. Burada bir çay bardağı sirkeyi bir kaba dökün ve üzerine ılık su ilave edin ardından bu su ile fırının içerisini güzel bir şekilde siliniz.

Sirke ile temizleme işleminin en büyük dezavantajı geride bıraktığı kokudur. Bu kokudan kurtulmak için fırınınızın kapağını bir süre açık bırakın ve fırında pişirme işlemi yapmadan önce bir süre fırını ağzı açık şekilde yakın. Bu sayede oluşabilecek kokuların fırın içerisinde dışarı çıkmasını sağlamış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ