Ankastre Ocak Nasıl Temizlenir?

Ankastre Ocak Nasıl Temizlenir?

Ankastre ocaklar başta olmak üzere bütün ocaklar gün içerisinde yemeklerin pişirilmesi esnasında taşması ya da sıçraması sonucunda sıkça kirlenmektedir. Ankastre ocakların yapıldığı malzemelerden kaynaklı olarak iz yapması, lekelerin daha kalıcı olması ya da ocağın çizilmesi daha mümkündür. Tüm bu sorunların önüne geçmek için yapılması gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır.

1-)Her PiÅŸirmeden Sonra Silin

Ankastre ocaklar başta olmak üzere tüm ocakların temiz olması ya da kolay temizlenebilmesi için yapılacak ilk işlem,  her pişirmeden dolayı oluşan yağ lekelerinin kurumadan temizlenmesidir. Bu şekilde yağların kurutulmadan temizlenmesi, kabaca silinmesi ayrıntılı temizlik esnasında kişinin zaman kaybını engellemektedir.

2-)Kesinlikle Yakmayın

Dökülen yağların ve yemek lekelerinin kolayca temizlenmesini engelleyen ve kalıcı leke oluşumuna sebep olan bir diğer yöntem dökülen lekelerin yanmasıdır. Yemek yaparken dikkat edilmemesi ya da önemsenmemesi sonucu dökülen yemeklerin yanması lekelerin yanmasına sebep olmaktadır.

3-) Karbonat Serpin

Zorlu yağ ve yemek lekelerinin çıkarılması için sıkça karbonat kullanılmaktadır. Karbonatı ankastre ocağınızın üzerine hafif hafif serpiştirin. Yağ lekelerinin fazla olduğu yerlere koyacağınız karbonat miktarını arttırabilirsiniz.

Serptiğiniz karbonatın üzerine hafif sıcak suda bekletilmiş nemli bir bezi kapatınız. Bu bezin en az bir saat beklemesini sağlayınız. Bu sayede karbonat ve nemli bezin sıcaklığı ile lekeler kolayca kabarır.

Bu işlem sonrasında hala kalan leke olur ise karbonat ile ovabilirsiniz. Ancak bu işlem esnasında askastre ocağı çizmemek için dikkatli olunuz.

4-) Yağ Çözücü Kimyasal Kullanın

Aşırı yağ içerisinde olan ve yukarıdaki yöntemlerin uygulanmasına rağmen çıkmayan yağ lekelerinde ankastre ocakların temizlenmesi için piyasada bulunan herhangi bir yağ sökücü kimyasalı kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ