Anne Sütü Ne Zaman Kesilir?

Anne Sütü Ne Zaman Kesilir?

Anne sütünün bebeğin sağlığı için olan önemi ve faydası bütün dünya tarafından bilinmektedir ve kabul edilmiştir. Özellikle annelerin bebeklerini emzirmeye teşvik etmek için dünya örgütü dahi birçok örgüt kampanyalar düzenlemektedir.

Bebeklerin doğumundan altı aylık olan süreç boyunca anne sütüyle beslenmesi çok önemlidir. Özellikle yeni doğan bebeklerin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ilk altı ay anne sütü ile beslenmeli ve anne sütü dışında su dahi verilmemelidir.

Anne sütü altı aylık süreçten sonra hem annenin biraz daha rahatlaması hem de bebeğin daha fazla ihtiyacını karşılayabilmek için ek gıda takviyesi gerektirmektedir. Ek gıda ile birlikte normal standartlara göre anne sütü 24 ay boyunca verilmelidir.

Anne sütünün ne zaman kesilmesi gerektiği hemen hemen bütün anne adaylarının merak ettiği bir konudur. Anne sütünün bebek iki yaşına gelene kadar verilmesi asıl tavsiye edilen durumdur. Ancak bazı durumlarda anne sütü daha erken kesilmek durumunda kalabilir.

Özellikle annenin sütünün yetemediği ya da emzirme durumunda annenin aşırı derecede halsiz kalması durumlarında emzirme kesilebilir. Annenin hastalanması durumunda ya da ilaç kullanması gereken durumlarda da emzirme durumu kesilmelidir. Çünkü hastalık etkeni ya da parçalanan ilaç molekülleri kolayca süt ile bebeğe geçebilir ve bebeğe zarar verebilir.

Anne Sütü Kaç Günde Kesilir?

Anne sütünün birden kesilmesi tavsiye edilmeyen bir durumdur. Emzirme sürecinin birden kesilmesi hem bebeğin alışması için zor bir durumdur hem de emziren bayanın göğüslerinde şiddetli ağrı oluşmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple bebeğin sütten kesilmesi bir süreç olarak algılanmalı ve buna göre hareket edilmelidir.

Yapılması gereken en önemli adım emzirme öğünlerinin yavaş yavaş azaltılmasıdır. Gece emzirme öğünü en zor olan öğündür. Bu sebeple en son bırakılması gereken öğün gece öğünüdür. Bu aşamada bebeğin geceleri tekrar uyutulmasın da babanın rolü büyüktür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ