Araç Koltukları Nasıl Temizlenir?

Araç Koltukları Nasıl Temizlenir?

Günümüz şartlarında hayat oldukça yoğun geçmektedir. Bu durumda da her alanda zaman kazanmak oldukça önemli bir hal almış durumdadır. Yapılan işlerden önce en çok zaman geçirilen alanların başında özellikle kalabalık şehirlerde yollar gelmektedir.

Trafikte beklerken halledilebilecek işler olmasının yanı sıra tüm bunlar araçlarda uzun süreler geçirildiğini gösterir. Farklı çeşitlerde araçlar bulunsa da tüm araçların temizliği benzer yollar ile yapılmaktadır. Gün içerisinde en çok kullanılan araçlar toplu ulaşım araçları da olsa özel araçlarda çok fazla kullanılmakta ve buna dayalı olarak da koltuklar zaman içerisinde kirlenmektedir.

Kirlenme süresini etkilen bir diğer neden de koltukların kullanım şeklidir. Aracınızın içinde yemek yiyip sigara içiyorsanız, koltuklar daha çabuk kirlenecektir. Tüm bu nedenlerin sonucunda koltuklarınızı temizlemek istediğinizde bu iş göz korkutucu bir haline dönüşür ancak doğru yöntemler ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Koltuklarınızın kumaş türü temizleme aşamasında uygulayacağınız yöntemlerde farklılık gösterir.

1-)Kumaş Koltuk Temizliği

Aracınızın koltuğu kumaş ise kullanmanız gereken malzemeler bir miktar çamaşır deterjanı, iki adet kova, havlu, sünger, fırça ve elektrik süpürgesidir. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra arabanız koltuklarında bulunan eşyalar varsa onları kaldırın. Daha sonra elektrik süpürgesinin ince ucunu takarak tüm koltukları iyice süpürün. Bu şekilde koltukların üzerinde bulunan kırıntıları ve tozları temizlemiş olacaksınız.

Daha sonra kovalardan birini sıcak su ile doldurun. Diğerini ise soğuk su ile doldurun. Sıcak su doldurduğunuz kovanın içine bir miktar çamaşır deterjanı ekleyin bu ürünün koltuklarınıza uygun olduğundan emin olduktan sonra kullanın. Hazırladığınız karışıma süngeri batırın ve süngeri iyice sıkın. Nemli sünger ile koltuklarınızı iyice sildikten sonra soğuk suya batırdığınız bir havlu yardımı ile tekrar silin. Bu şekilde koltuktaki deterjan kalıntılarını ve kirleri iyice temizlemiş olacaksınız.

Daha sonra yüksek vakum gücü özelliği olan bir süpürge ya da halı temizleme makinesi ile tüm ıslaklığı iyice çekin. Böyle bir makineniz yoksa kuru bir havlu yardımı ile de yapabilirsiniz. Ancak koltukların ıslaklık ile küflenmemeleri için çok iyi havalandırılmış olmalı ve tamamen kuruduğundan emin olunmalı.

2-)Deri Koltuk Temizliği

Deri koltuk temizliğine kumaş koltuk temizliğine göre daha çok dikkat etmek gerekir. Çünkü deri kumaşlar hassas kumaşlardır ve çabuk deforme olabilirler. Bu nedenle deri koltuk temizliğinde özel deri temizleme ürünleri kullanılmalıdır. Öncelikle deri koltukları ince uçlu elektrik süpürgesi ile dikkatlice süpürün. Süpürme işleminin ardından temin ettiğiniz özel deri temizleme ürününü kullanma talimatlarına uygun şekilde uygulayın. Ardından güderi bez yardımı ile tüm koltuk yüzeylerini iyice silin ve kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ