Artan Çiğ Köfte Nasıl Değerlendirilir?

Artan Çiğ Köfte Nasıl Değerlendirilir?

Çiğ köfte etli ve etsiz olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilmektedir. Bu tercih ise tamamen tüketicinin damak zevkine bağlıdır. Özellikle de etsiz çiğ köfte vejetaryen ve vegan olan kişiler için çiğ köfte yemenin en güzel yoludur. Oldukça lezzetli olan ve birçok kişi tarafından sevilen bu çiğ köfteler ise kısa ömürlü yiyecekler arasında yer almaktadır. Bu nedenden dolayı da yapıldıktan sonra tüketilebileceği miktarda yapılmaya özen gösterilir. Ancak bu miktarı tam olarak tahmin etmek pek mümkün olmadığı için az miktarda da olsa çiğ köfte kalmaktadır.

Tüketilemeyen çiğ köfteleri değerlendirmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bunları çiğ köfte kızartması ve güveçte çiğ köfte olarak ele almak mümkündür. Bu yöntemler arasında ise en çok tercih edilen çiğ köfte kızartmasıdır. Bunun nedeni ise güveçte çiğ köfte yöntemine göre daha kısa sürüyor olmasıdır. Ancak tercih tamamen size ait olduğu için damak zevkinize göre istediğinizi seçebilirsiniz.

Artan Çiğ Köfte Nasıl Değerlendirilir?

1-)Çiğ Köfte Kızartması

Artan çiğ köftelerden kızartma yapmak oldukça kolay bir yöntemdir. Çiğ köfteleri kızartmak için öncelikli olarak kalan tüm çiğ köfteleri yeterli büyüklükte bir kabın içerisine alarak hepsini karıştırın. Daha sonra köfte şeklinde yuvarlak hale getirerek tüm harcı hazırlayın. Köfte şekline gelen çiğ köfte hamurunu yağsız tava içerisinde kızartın. Bu işlemi köftenin iki yüzü için de ayrı ayrı uygulayın. Çiğ köftelerin her iki yüzü de kızardıktan sonra çiğ köfte kızartmanız hazır demektir.

2-)Güveçte Çiğ Köfte

Güveçte çiğ köfte hazırlamak için ise ilk olarak çiğ köfte kızartmasında olduğu gibi tüm çiğ köfteleri birleştirerek yuvarlak köfte formuna getirmeniz ardından da kızartmanız gerekir. Ancak güveçte çiğ köfte yapacaksanız, kızartma işlemini biraz daha kısa tutmanız daha lezzetli bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Bu şekilde hazırlamış olduğunuz çiğ köfteleri bir kenarda bekletirken. Bir porsiyonluk güveç kabın içine küçük ya da orta boy bir soğanı doğrayın. Üzerine 2-3 tane küçük yeşilbiberi küçük parçalar şeklinde doğrayın. Yeşil biberlerin üzerine de 5-6 tane küçük çeri domatesleri küçük küçük doğrayın ve domateslerin üzerine hazırlamış olduğunuz köfteleri yerleştirin. Bir porsiyon için 3-4 köfte yeterli olacaktır. Daha sonra ortalama olarak 15 dakika kadar fırında pişirerek hazırlayabilirsiniz.

NOT: Bu yöntemleri uyguladığınız süre oldukça önemlidir. Özellikle etli çiğ köfteler bekledikçe sağlık açısından zararlı olabileceği için mümkün olan en kısa süre içerisinde değerlendirilmelidir. Aksi takdirde çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ