Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?

Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?

Tatlı yaptıktan sonra artan şerbetleri farklı türde tarifler için kullanabilir ve bu şekilde arta kalan şerbeti iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Şerbet birçok farklı tatlı tarifi için kullanılan bir tariftir. Yapımı çok kolay olan şerbetler ile tatlıları çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Tatlıya asıl lezzetini veren şerbet tatlıların kuru olmasını da önlemektedir.

Özel günlerde yapılacak en uygun şey tatlı olacaktır. Baklava, şekerpare vb. tatlılarda kullanılan şerbetin fazla olması durumunda ise arta kalan şerbeti farklı tarifler ile birlikte kullanmanız mümkündür. Bu şekilde şerbetin israf olmasının önüne geçebilirsiniz. Şerbet çabuk bozulan bir ürün olmadığı için farklı tatlılarda kullanabilir ve uzun süre tüketim yapabilirsiniz.

Şerbet Nasıl Yapılır?

Şerbet yapımı çok kolay olan bir üründür. Şerbet özellikle baklava, kadayıf, şekerpare, kabak tatlısı gibi farklı tatlılarda kullanılır. Tatlı yapıldıktan sonra en son aşama olarak şerbet üzerine dökülür ve tatlı bir süre dinlendirildikten sonra üzerine süsleme yapılarak servis edilebilir. Şerbet yapmak için su, biraz da şeker yeterli olacaktır.

Şerbet yapmak için öncelikle bir tencerenin içine yapmak istediğiniz kadar suyu ekleyin ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine suyun miktarına uygun olacak biçimde toz şeker ekleyin ve toz şeker çözülene kadar suyu karıştırmaya başlayın. Ocağın altını da orta ateşte yakın. Sonrasında ocağı kapattıktan sonra şerbeti soğumaya bırakabilir ve soğuduktan sonra tatlılarda kullanabilirsiniz. Şerbetin fazla gelmesi durumunda ise şerbeti çöpe dökmek yanlış bir yöntem olacaktır. Çöpe dökeceğiniz şerbeti diğer bir tatlıda kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Oldukça az malzeme ile yapılabilen şerbet çabuk bozulan bir ürün değildir. Tatlınıza kullandıktan sonra fazla gelen şerbetinizi ağzı kapaklı cam bir kavanoz içine dökebilir ve sonrasında ağzını sıkıca kapatarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Uzun süre bozulmayan bu şerbeti daha sonra başka tatlılar üzerinde kullanabilirsiniz.

Artan Kalan Şerbet ile Tatlı Tarifi

Gerekli Malzemeler:

  • 3 tane yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • Un,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı arta kalan şerbet

Yapılışı:

  • Öncelikle arta kalan şerbet ile yumurtaları bir kabın içine kırın.
  • Köpürene kadar çırpın ve sonrasında içine sütü, sıvı yağı, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin, karıştırmaya devam edin.
  • Sonraki aşamada kek tepsisini alın ve içini güzel bir biçimde yağlayın. Yağladığınız tepsinin içine hazırladığınız şerbetli karışımı dökün ve 170 derece fırın içinde iyice pişirin.
  • Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve soğumasını bekledikten sonra servis edin.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ