Avuç İçi Kaşıntı

Avuç İçi Kaşıntı

Avuç içi kaşıntı hissi bazen öyle bir hal alır ki kişi kaşımaktan avuç içerisindeki deriyi tahriş edebilir. Bu duruma sebep olabilecek birçok durum var olabilir. Avuç içi kaşıntısı akut bir şekilde seyredebileceği gibi kronik bir hal de alabilir.

Avuç İçi Kaşıntı Nedenleri Nelerdir?

Alerjik Reaksiyonlar

Alerjik bir madde ile temasta ilk olarak meydana gelen avuç içlerinde ve elin diğer kısımlarında kaşınma hissidir. Bu durum alerjik reaksiyonun boyutuna göre ciddi bir şekilde seyredebilir ya da kısa süre içerisinde alerjen maddeye olan temasın kesilmesi ile giderilebilir.

Deri Hastalıkları

Deri hastalıklarında en sık gözlenen semptomlardan biri kaşıntıdır. Bu durum hastalık etkeninin ortadan kalmasını takiben genellikle son bulmaktadır.

Egzama

Egzama ellerde en sık görülen deri hastalıklarından bir tanesidir. Özellikle avuç içlerinde yaygın olarak görülen bu durum kişinin ciddi kaşıntı duymasına sebep olabilir.

Bu kaşıntıyı takiben genellikle ellerde soyulmalar ve açık yaralar meydana gelmektedir. Egzama teşhisi konulan kişinin ilaçlarını dikkatli bir şekilde kullanması ve avuç içlerini direkt olarak kimyasallardan koruması gerekmektedir.

Mantar Enfeksiyonları

Mantar enfeksiyonları vücudun hemen hemen her yerinde görülebilmektedir. El ve ayaklar en sık gözlenen bölümlerdir. Mantarlı bir eşya ile çıplak elin teması sonucu var olan mantar kolonileri el epidermasına geçebilir ve burada üreyebilir.

Mantar enfeksiyonlarında genellikle pembe yaralar şeklinde oluşumlar söz konusudur. Deri pul pul görünümdedir ve genellikle deri parçalanarak dökülür.

Avuç İçi Kaşıntısı Tedavisi

Avuç içinde meydana gelen kaşıntı deri hastalıklarından kaynaklı ise kişi hemen uzman bir dermatologa gitmeli ve gerekli tedaviyi görmelidir.

Kronik hastalığı olan kişilerde özellikle şeker ve karaciğer hastalığı olanlarda böyle bir durumun uzun vadede gözlenmesi hastalığın seyri hakkında bilgi verebilir. Kişi acilen bir sağlık kuruluşuna giderek gerekli tetkikleri yaptırmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ