Ayak Parmak Kaşıntısı

Ayak Parmak Kaşıntısı

Ayak parmak kaşıntısı özellikle yaz aylarının gelmesi ile kapalı ayakkabı giyen kişilerde ayaklarda terlemeye bağlı olarak görülen bir problem haline gelmiştir. Ayak parmak kaşıntısı terleme gibi çevresel şartlara bağlı olarak gelişebileceği gibi bazı hastalıklara bağlı olarak da gelişebilmektedir.

Ayak parmak kaşıntısı;

  • Egzama rahatsızlığında görülebilen bir durumdur. Egzama daha çok ellerde görülen bir rahatsızlıktır. Temelinde metal yüzeylere alerji olarak el epiderma hücreleri tepki verir. Bu durum ayak parmaklarında da görülebilir. Egzama ileri safhalarda deride su toplamış ve patlamış kabarcıklar ve kaşıntı ÅŸeklinde seyretmektedir.
  • Mantar enfeksiyonları. Özellikle ayaklar terlemenin çok görüldüğü bölgelerdir. Buralarda neme baÄŸlı olarak mantar ve benzeri mikroorganizmaların üremesi çok hızlı geliÅŸir. Mantar enfeksiyonlarının en belirgin semptomlarından bir tanesi kaşıntıdır.
  • Alerjik reaksiyonlara karşı ayak parmaklarında ürtiker oluÅŸumu görülebilir. Ãœrtiker beraberinde deride döküntü ve kaşıntı oluÅŸturur.

Yukarıda bahsedilen nedenler dışında ayak parmaklarında kaşıntı bir böcek tarafından sokulma sonucunda da görülebilir. Özellikle yaz aylarında açık ayakkabı giyilmeye başlaması ile bu durumun görülme sıklığında bir artış söz konusudur.

Ayak Parmak Kaşıntısı Tedavisi

Ayak parmaklarında meydana gelen kaşıntıların birçok sebebi olabilir. Ancak sebebi ne olursa olsun öncelikli hedef ayakların ve ayak parmaklarının temiz ve kuru tutulmasıdır. Özellikle yaz aylarında ayaklarda meydana gelen terlemeyi en aza indirmek için havalandırması güzel olan ayakkabılar kullanılmalıdır.

Ayak parmaklarında meydana gelen kaşıntılar eğer mantar kaynaklı ise ilaç tedavisi gerekli görülebilir. Mantar enfeksiyonunun kısa sürede tedavi edilmesi için doktor tavsiyesi ile ilaç verilmelidir. Ancak tüm bu tedavi yöntemlerinin uzman bir hekim tarafından yapılması gerektiği kesinlikle unutulmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ