Ayakkabı Bağcığı Nasıl Temizlenir?

Ayakkabı Bağcığı Nasıl Temizlenir?

Ayakkabılar çok çabuk çevre şartlarına bağlı olarak kirlenebilir. Kirli bir ayakkabı ne kadar güzel ve pahalı olursa olsun çekiciliğini yitirir. Bu sebeple ayakkabılarının her daim temiz olması gerekmektedir. Ayakkabılardaki temizlik konusu özellikle bağcıklı ayakkabılarda sorun olmaktadır. Çoğu zaman bağcıklar ne yapılırsa yapılsın yeterince temizlenemez. Ayakkabı bağcıklarının temizlenmesi için uygulanacak birkaç püf nokta ile ayakkabı bağcıklarını temizlemek eskisi kadar zor olmayacak.

1-)Açık Renk Bağcıkların Temizlenmesi

Açık bağcıklar çok daha hızlı kirlenebilir ancak temizlenmesi o kadar hızlı gerçekleşmemektedir. Açık renkli bağcıkların temizlenmesi için öncelikli olarak ağartıcı maddeler kullanılmaktadır.

Çamaşır suyu burada kullanılabilecek en iyi ağartıcı maddedir. Bağcıkları bir süre ağartıcı içerisinde bekletmek ve ardından elde yıkamak bağcıkların temizlenmesi için yeterli olacaktır. Özellikle çok pis olan açık renk bağcıklar sıcak su içerisinde ve bol çamaşır suyu ile bekletilmelidir. Aksi halde sonuç tatmin edici olmayabilir.

2-)Koyu Renk Bağcıkların Temizlenmesi

Koyu renkli bağcıkların temizlenmesi çok daha kolay ve az zaman alıcıdır. Hatta bazen ıslak bir bez ile silmek bile yeterli olacaktır. Bez ile silmek dışında bağcıkları çıkarıp, bir süre ağartıcı olmayan sıcak su içerisinde bekletebilir ardından ağartıcı özelliği olmayan bir deterjan ile yıkayabilirsiniz.

3-)Sirke ve Karbonat Kullanın

Sirke ve karbonat ikilisi kirlerin giderilmesinde kullanılan bir karışımdır. Özellikle ev işlerinde sıklıkla kullanılan bu ikili ayakkabı bağcıklarında da işe yaramaktadır. Tek yapmanız gereken bir kaba ılık su, bir miktar sirke ve 1 kaşık karbonat koymak ve bu karışım içerisinde bağcıkları bir süre bekletmek.

NOT: Çamaşır makinesinde yıkanabilen ayakkabılar için bağcıkları temizlemek çamaşır makinesini kullanabilirsiniz. Bu sayede zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ