Ayakkabıdan Çimen Lekesi Nasıl Çıkar?

Ayakkabıdan Çimen Lekesi Nasıl Çıkar?

Doğa yürüyüşlerinde karşılaşılan olumsuzluklardan bir tanesi ayakkabının kirlenmesidir. Özellikle yeşillik alanlarda yapılan yürüyüşlerde ayakkabılar kısa süre içerisinde çimen lekesi olabilir. Bazen uzun doğa yürüyüşleri yapmanıza bile gerek yoktur. Ayakkabınızın çimen lekesi olması için ıslak çimlerde birkaç dakika yürümeniz bile yeterli olabilir.

Ayakkabılarda özellikle açık renk ayakkabılarda oluşan çimen lekeleri ayakkabının görüntüsünde ciddi değişikliklere sebep olabilir. Ayakkabılarda oluşan çimen lekelerinin çıkarılması için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken husus bu yöntemleri uygulamadan önce muhakkak ayakkabınızın kullanım talimatlarını okuyun aksi belirtilen durumları kesinlikle uygulamayın.

1-)Çamaşır Suyu Kullanın

Çamaşır suyu özellikle beyaz ve çok açık renkli ayakkabılarda oluşan çimen lekelerini çıkarmak için çok güzel bir yöntemdir. Burada dikkat edilmesi gereken husus kullandığınız çamaşır suyu miktarıdır. Ayakkabının dokusuna zarar vermemek için kullandığınız çamaşır suyu miktarına çok dikkat ediniz.

Çamaşır suyu döktüğünüz bir bez yardımı ile ayakkabılarınızı silebilirsiniz. Bu işlem ardından ayakkabılarınızı temiz nemli bir bez ile silmeyi unutmayın.

Çamaşır suyunu bir leğen içerisine koyabilirsiniz üzerine bir miktar ılık su ilave edin ve ayakkabılarınız bu su içerisinde bir süre bekletiniz.

2-)Çamaşır Makinesinde Yıkayın

Birçok ayakkabı çamaşır makinesinde yıkanılabilir özelliklere sahiptir. Bu yöntem kişinin zamanından ve emeğinden de tasarruf etmesini sağlamaktadır.

Çimen lekesi olan ayakkabılarınızı çamaşır makinesi içerisine koyunuz ve deterjan bölmesine leke çıkarıcı özellikleri olan deterjanlardan herhangi birini koyarak kısa programda yıkayınız.

Burada yıkama işlemini gerçekleştirirken ayakkabının zarar görmesini engellemek için mutlaka kumaş bir poşet kullanın bu sayede ayakkabı üzerindeki lekeleri çıkarırken direkt temas olmadığı için ayakkabı dokusu zarar görmez.

3-)Alkol Kullanın

Alkol çimen lekesini oluşturan pigmentlerin ayakkabıdan kolayca çıkarılmasını sağlayan kimyasal özelliğe sahiptir. Evlerde bulunan yüksek oranda alkol içeren kolonyalar ile ayakkabılarda oluşan çimen lekesini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

4-)Beyaz Sirke Kullanın

Ayakkabılarda oluşan çim lekesinin çıkarılmasında kullanılan bir diğer alternatif yöntem ise beyaz sirkedir. Bir çay bardağı sirkeyi bir miktar ılık su içerisine boşaltın ve bu su içerisinde ıslattığınız bez ile ayakkabıdaki çim lekelerinin olduğu yerleri siliniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ