Ayakkabıdan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Ayakkabıdan Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Yemek yerken ayakkabı üzerine yemek parçası dökülmesi çok sık karşılaşılan bir durumdur. Hemen hemen hepimizin başına gelen bu olay sonrasında yemeğin içerisinde bulunan yağdan kaynaklı ayakkabıda leke oluşumu gözlenebilmektedir.

Oluşan yağ lekesinin çıkarılması için uygulayabileceğiniz birkaç alternatif yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayarak ayakkabınızda bulunan yağ lekesinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

1-)Hızla Müdahale Edin

Ayakkabınıza yemek dökülmesinden kaynaklı ya da farklı sebeplerden dolayı ayakkabı üzerine yağ dökülmesi durumunda hızlı bir şekilde müdahale ediniz. Bu işlem oluşan lekenin daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.

Hızla ıslak bir mendil ya da bez ile ayakkabı üzerine dökülen yağ lekesini siliniz, kurumasına izin vermeyiniz.

2-)Tuz Dökün

Tuz, kıyafetlere bulaşan yağ lekelerinin yayılmasını önlemek amacıyla sık sık kullanılmaktadır. Aynı şekilde tuzu ayakkabı üzerindeki yağ lekelerinin yayılmasını önlemek amacıyla kullanabilirsiniz. Bu aşama özellikle bez ve süet ayakkabılardaki yağ lekelerinde kullanılmaktadır.

3-)Arap Sabunu ile Silin

Arap sabunu var olan lekenin kolay bir şekilde çıkmasını sağlamaktadır. Burada yapmanız gereken ılık su içerisine bir miktar arap sabunu koyunuz ve bu su içerisinde ıslattığınız bez ile ayakkabınız üzerinde oluşan lekeyi siliniz.

Bu işlemi birkaç defa yapmanız gerekebilir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta yağ lekesinin yayılmasını önlemek için; lekenin az yoğun olduğu ortamdan çok yoğun olduğu ortama doğru silme işlemini gerçekleştirin.

4-)Kolonya ile Silin

Kolonya içerisinde bulundurduğu yüksek alkol miktarından dolayı oluşan yağ lekelerinin çıkarılmasında kullanılabilmektedir. Burada yapmanız gereken kolonya ile ıslattığınız bezi ya da kolonyalı mendili yağ lekesi var olan yeri siliniz. Bu işlem ile alkol yağ kolayca ayakkabı yüzeyinden çıkmasını sağlar ve bu esnada ayakkabıya kesinlikle zarar vermemektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ