Ayakkabının İçi Nasıl Temizlenir?

Ayakkabının İçi Nasıl Temizlenir?

Ayakkabıların temizlenmesi çoğu zaman çekilmez bir durum olarak görülmektedir ve ayakkabı temizliği denilince akla ilk olarak ayakkabının hoş görünmesini sağlayan dış temizliği gelmektedir. Ancak bir ayakkabının dış temizliği yani hoş görünmesi ne kadar önemli ise o ayakkabının iç temizliği de sağlık açısından bir o kadar önemlidir.

Ayakkabının içinin temizliği ayakkabının koku oluşturmaması için hem de ayağımızda herhangi bir enfeksiyon oluşmaması için çok önemlidir. Düzenli olarak ayakkabıların içleri temizlenmelidir. Ayakkabı içini temizlemek için uygulayacağınız adımlar aşağıda anlatılmaktadır.

1-)Ayakkabı Tabanını Çıkarın

Ayakkabı içerisinde bulunan tabanlıklar genellikle ayakkabının en fazla kirlenen ve en çok koku yapan kısımlarıdır. Bu kısımlar ayaklarımızdaki terleri en fazla çeken yerlerdir ve hastalık oluşmasına temel oluşturabilirler.

Ayakkabı tabanlarını çıkardıktan sonra ister eliniz ile isterseniz makineye atarak bunları yıkayabilirsiniz.

2-)Süpürge Kullanın

Evet yanlış duymadınız süpürge ile ayakkabılarınızın içlerini güzelce temizleyiniz. Bu sayede elinizin ulaşamadığı yerlerde bulunan toz ve kirlerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Süpürge ile aynı zamanda ayakkabıların dış kısımlarını da temizleyebilirsiniz. Özellikle kumaş ayakkabılarda bu durum çok etkilidir.

3-) Nemli Bir Bez İle İçini Silin

Süpürme işleminin ardından ayakkabılarınızın içini nemli bir bez kullanarak siliniz. Bu işlemde kullandığınız bezin fazla ıslak olmamasına dikkat ediniz. Aksi halde ayakkabı iyi havalanmaz ise daha kötü kokabilir.

4-)Ayakkabıları Havalandırın

Bu işlem ayakkabı temizliğinde en fazla dikkat edilmesi gereken adımdır. Ayakkabılar silindikten sonra mutlaka havalandırılmalı içleri iyice kurutulmalıdır. Bu basamak yapılmaz ise ayakkabı çok daha kötü kokar ve mikroorganizmalar üreyebilir.

Ayakkabılar havalanırken çok daha güzel kokmasını sağlamak amacıyla ayakkabıların içlerine lavanta keseleri koyabilirsiniz. Bu sayede ayakkabıların içleri çok daha hoş ve doğal kokar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ