Ayakkabının Su Geçirmesi Nasıl Önlenir?

Ayakkabının Su Geçirmesi Nasıl Önlenir?

Üst kısmı çoğunlukla deri ve benzeri materyal ile kaplanmış, alt kısmı kösele, lastik gibi maddelerden yapılmış ev dışı ortamlarda ayakları olabilecek her türlü etkiden koruyan ayağa giyilen eşyaya ayakkabı denilmektedir. Eş anlamlısı ise pabuçtur.

Yaz mevsiminin son günleri olan, hava değişimleri ile beraber sıkça yağış ile karşılaşılan şu günlerde ayakkabılarımız aracılığı ile ayak sağlığımızı korumak oldukça önemli bir hal aldı. Ayaklarımızı korumaya yarayan ayakkabılarımızı yağışlardan koruyarak su almalarını engelleyebilir, daha uzun süre ayakkabıların kalitesi bozulmadan kullanabiliriz.

Deri Ayakkabı ve Botların Su Geçirmemesi İçin Uygulanabilecek Yöntemler

Özellikle yağışlı günlerde ayakların sıcak kalması için tercih edilen bot ve deri ayakkabılar yağışlardan oldukça sık etkilenmektedir. Bu sık etkilenme durumuna karşı da ayakkabıların bakımları da sık olarak gerçekleştirilmelidir. Deri ayakkabı ve botların yağışlardan etkilenmemesi için su geçirmeyen ayakkabı spreyleri kullanılabilir. Bu spreyleri kullanmadan önce ayakkabınızın temiz ve çamursuz olmasında dikkat etmeli, gerekirse öncelikle ayakkabınızı temizlemelisiniz. Temiz ayakkabınıza 20-25 santimetre mesafeden su geçirmeyen spreyi sıktıktan sonra 45 dakika kadar oda sıcaklığında kurumasını bekleyiniz. Su geçirmeyen spreyin etki süresi 2-3 gün olduğu için bu işlemi haftada 2 kere uygulamalısınız. Su geçirmeyen spreyleri ayakkabıcılarda ve marketlerde bulabilirsiniz.

1-)Keten Yağı Kullanarak Ayakkabının Su Geçirmesini Engelleme Yöntemi

Ayakkabılarınızı alacak büyüklükte bir kabın içerisine 1-2 mm keten yağı ekleyiniz. Sonrasında ise ayakkabılarınızı kabın içerisine koyarak, akşamdan sabaha bekletiniz. Bir gece boyunca kapta bekleyen ayakkabılar keten yağını emecektir. Bekleme süresinin sonunda gazete kağıdı yardımı ile ayakkabılarınızdaki yağı siliniz. Böylelikle ayakkabılarınız su geçirmeyecektir.

2-)Vazelin Kullanarak Ayakkabının Su Geçirmesini Engelleme Yöntemi

Vücut tırnak bakımında sıkça kullanılan, her yerde kolaylıkla bulunabilen vazelin kimyasal yapısından dolayı deri ayakkabılarda kullanılmamalıdır. Deri olmayan ayakkabılarınızın yüzeyine ince bir şekilde süreceğiniz vazelin ayakkabınızın su almasını engelleyecektir.

3-)Tatlı Badem Yağı Kullanarak Ayakkabının Su Geçirmesini Engelleme Yöntemi

Özellikle nubuk, deri, bot ayakkabılar için tercih edebileceğiniz tatlı badem yağı ile ayakkabının su almasını engelleme yönteminde ayakkabılar tatlı badem yağı ile yağlanarak ayakkabının hem su geçirmemesi hem de derisinin beslenip, korunarak çatlamaması sağlanır. Yazlık-kışlık ayırt etmeden ayakkabılarınıza tatlı badem yağı uygulayabilirsiniz.

4-)Gliserin Kullanarak Ayakkabının Su Geçirmesini Engelleme Yöntemi

Temizlediğiniz ayakkabınızı oda sıcaklığında kuruttuktan sonra gliserin sürerek su geçirmesini engelleyebilirsiniz.

5-)Bal Mumu Kullanarak Ayakkabının Su Geçirmesini Engelleme Yöntemi

Balmumu kullanarak ayakkabınızın su geçirmesini engelleyecek olduğunuz bu yöntemde ayakkabınızın temiz yüzeyine bir miktar balmumu sürdükten sonra fön makinası yardımı ile balmumu eriyene kadar ısıtınız. Böylelikle ayakkabınız su geçirmeyecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ