Aynadaki Çizikler Nasıl Giderilir?

Aynadaki Çizikler Nasıl Giderilir?

Evlerde, ofislerde, arabalarda hayatımızın birçok yerinde aynalar yer almaktadır. Aynalar zaman içerisinde bulundukları yere ve şartlara bağlı olarak farklı nedenler ile çizilebilir. Bu çizikler derin çizikler olabileceği gibi oldukça ince çizikler de olabilir.

Derin çizikler giderilmesi daha zor çizikler olsa da ayna çiziklerini düzeltmek için uygulanabilecek birkaç yöntem vardır. Özellikle ince ve yüzeysel olan ayna çizikleri çok daha kolay giderilir. Ayrıca bu çizikler çok dikkatli bakmadığınız zaman kolay kolay gözükmezler. Ancak güneş vurduğu anda tüm detaylarına kadar bütün çizikler gözünüze çarpar ve can sıkıcı bir durum oluşturur. Bu can sıkıcı çiziklerden kurtulmak için uygulanabilecek yöntemlerde kullanmak için şeffaf sprey vernik, sirke, su ve seryum oksit gerekmektedir.

1-)Åžeffaf Sprey Vernik ile Giderme

Aynalarda meydana gelen çizikleri gidermek için şeffaf sprey vernik yöntemi oldukça pratik bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için sprey şeklinde olan renksiz bir vernik edinin. Ardından şeffaf renksiz verniği çizilen aynanızın üzerine sıkın. Bu şekilde aynadaki çizikler dolacak ve vernik kullandığınız için pırıl pırıl olacaktır. Herhangi bir aksilik olması halinde tiner ile sildiğiniz takdirde hiç bir sorun olmaz.

2-)Sirke ve Su ile Giderme

Aynanızda oluşan çizikleri sirke ile giderme yöntemi de bir diğer pratik  kolay yöntemlerden biridir. Sirke ve su yardımı ile aynalarda oluşan çizikleri gidermek için öncelikle 1 litre su hazırlayın. Hazırladığınız bu 1 litre suyun içine 3 yemek kaşığı sirke ekleyin. Hazırladığınız karışımla aynalarınızı silin. Ancak burada önemli olan nokta çizilen aynaları buruşturulmuş gazete kağıdı ile silmek.

3-)Seryum Oksit ile Giderme

Seryum oksit, çizilen aynaları onarmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak çok doğru kullanılması gerekir. Aksi halde daha kötü sonuçlara neden olabilir. Bunun yanı sıra oldukça uzun süren bir işlemdir. Ancak bu yöntemi kullanmak isteyenler 200 gram saf seryum oksiti koyu bir kıvam elde edene kadar saf su ile karıştırın. Elyaf pedin kenarlarına 3 nohut tanesi büyüklüğünde bu karışımdan sürün ve çizik bölgeye uygulayın. Ardından polisaj makinesi ile üzerinden geçin. 3 defa bu işlemi peş peşe tekrarlayın. Seryum oksit çabuk kuruyan bir kimyasal olduğu için acele etmelisiniz. Bir kimyasal olduğu için de kendinizi korumaya almadan herhangi bir işlem yapmayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ