Bacağımda Kırmızı Kabartı

Bacağımda Kırmızı Kabartı

Vücutta meydana gelen kırmızı kabartılar birçok hastalığın belirtisi olabilir. “Bacağımda kırmızı kabartı oluştu ve uzun süredir geçmiyor” diyorsanız öncelikli olarak sorunun kaynağının doğru bir şekilde anlaşılabilmesi için uzman bir hekime giderek gerekli tetkikleri yaptırınız.

Vücudun farklı yerlerinde meydana gelebilen kırmızı kabartılar akıllara öncelikle alerjik reaksiyonları getirmektedir. Kişinin yediği ya da dokunduğu bir maddeye karşı alerjisi olabilir. Vücut bu alerjen maddeye karşı tepki olarak kırmızı kabartılar, deride döküntüler ve kaşıntı gözlenebilir.

Alerji kaynaklı kırmızı kabartıların oluşup oluşmadığını öğrenmek için kişinin kan testi ve alerjinin kaynağında ne olduğunu bulması gerekmektedir.

Bacağımda kırmızı kabartı oluşumu;

  • Alerjik reaksiyonlardan kaynaklı oluşabilir.
  • Damar hastalığı olan kişilerde özellikle toplar damarların yüzeylere yakın olduğu kısımlarda kırmızı kabartı benzeri yapılar oluşabilir. Bu kabartıların büyümesi ciddi bir sorunun göstergesi olabilir.
  • Varis ve varis benzeri rahatsızlıklarda bacaklarda kırmızı kabartı oluşumu, morluk ve damar çatlakları oluşumu sık sık gözlenmektedir.

Yukarıdaki sebepler dışında bacaklarda oluşan kırmızı kabartılar deri hastalıklarından dolayı da kaynaklanabilir. Bu rahatsızlıkların başında;

  • Sedef hastalığı,
  • Egzama,
  • Eritema nodozum yer almaktadır.

Sedef hastalığında özellikle belirli sürelerde kendini yenileyen kırmızı kabartılar oluşmaktadır. Bu kırmızı kabartılar bir süre sonra kahverengi lekeler haline dönüşmekte ve yerine yeni lekeler oluşabilmektedir.

Kırmızı Kabartı Tedavisi

Kırmızı kabartının tedavi edilebilmesi için öncelikli olarak oluşma sebebi belirlenmelidir. Uzman doktora giderek, gerekli tetkiklerin ardından doğru tedavi yöntemine geçilir.

Kırmızı kabartı;

  • Bir alerjik reaksiyona bağlı oluştu ise kişinin derhal bu maddeden uzaklaşması gerekmektedir. Aynı zamanda etkilerin azaltılması için uzman tarafından gerekli görülen ilacı kullanması gerekmektedir.
  • Damar hastalıklarından kaynaklı kabartılarda kişi kullandığı ilaçları kontrollü kullanmalı ve doktor muayenelerini ihmal etmemelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ