Bacağın Arkasında Fındık Büyüklüğünde Kitle

Bacağın Arkasında Fındık Büyüklüğünde Kitle

Bacağın arkasında fındık büyüklüğünde kitle şikayeti çoğunlukla bacak arkasında baş gösterebilen yağ bezesinden kaynaklanmaktadır. Cilt altı bölgesinde yağ hücrelerinin birikmesi sonucu meydana gelen yumuşak kist, yağ bezesi olarak bilinir. Tıp literatüründe lipom şeklinde ifade edilen yağ bezesi, üzerine dokunulduğunda hareket eden ve yumuşak yapıda bir oluşumdur. Genel olarak ağrı vermezler. Fakat yağ bezelerinin büyümesi halinde çevresindeki sinirlere baskı uygunalarak, ağrı hissiyatına sebebiyet verebilmektedir.

Bacak arkasında farkedilen kitle, yağ bezesi gibi basit sebeplerden kaynaklanabileceği gibi altında yatan çok ciddi sorunlar da olabilir. Kitlenin ağrıya sebebiyet verip vermediği ve tam olarak hangi bölgede baş gösterdiği gibi detaylar, tanı aşamasında büyük önem taşımaktadır.

Bacakta Fındık Büyüklüğünde Şişlik Neden Olur?

Travma Etkenleri(Darbe veya Hasar)

Bacağa doğru alınabilen darbe veya hasarlar, bacak arkasında fındık büyüklüğünde kitle sorununa neden olabilmektedir. Alınan darbenin neticesinde doku, kas veya ciltte şişlik belirebilir. Bu sebepten oluşan kitlenin büyüklüğü ve ağğrı verip vermemesi, alınan darbenin ne denli olduğuyla alakalıdır.

Yağ Bezesi

Vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebilen yağ bezelerine, bacak bölgesinde de rastlanabilmektedir. Göze çarpan fındık büyüklüğünde kitle, yağ bezesinin göstergesi olabilir. Genel olarak sağlık sorunu teşkil etmez.

Enfeksiyon

Bağışıklık sistemine bağlı olarak vücudun verdiği tepki, enfeksiyon olarak bilinir. Herhangi bir enfeksiyonel durumda, vücut şişlik ve kızarıklık halinde kendini belli eder. Bacak arkasında oluşan şişlik, enfeksiyonun işaretçisi olabilir. Genel olarak ağrıya sebebiyet verir. Kesinlikle ihmal edilmemeli ve enfeksiyonun giderilmesi için uzman doktora başvurulmalıdır.

Bacak arkasında fındık büyüklüğünde kitle şikayeti, ciddi sağlık sorunlarının göstergesi olabileceğinden kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Problemin altında yatan nedenin doğru tespiti ve nedene yönelik tedavisi için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ