Bacaklarda Güçsüzlük ve Yürüme Bozukluğu

Bacaklarda Güçsüzlük ve Yürüme Bozukluğu

Bacaklarda güçsüzlük ve yürüme bozukluğu problemi farklı yaş gruplarında farklı sebeplerden dolayı oluşabilmektedir. Bu sebeple hastalığın kaynağının tam olarak bulunabilmesi için kişinin yaşı ve diğer özelliklerini işin içine katarak uzman tarafından inceleme yapılması gerekmektedir.

Bacaklarda Güçsüzlük ve Yürüme Bozukluğu Sebepleri Nelerdir?

Vitamin Eksikliği

Bacaklarda meydana gelen güçsüzlük ve bu güçsüzlüğe bağlı oluşan yürüme bozukluğu özellikle bebeklerde yeterli beslenememe ve vitamin eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Vitamin eksikliği yaşayan, yeterince protein alamayan bebeklerde kas gelişimi yavaşlar. Bebekler yaşıtlarına göre çok daha geç yürümeye başlar hatta çoğu zaman patolojik deformasyonlar gözlenebilmektedir.

Bu gibi durumların önlenmesi için bebeklerde beslenmeye çok dikkat edilmelidir. Kaslarda meydana gelen bir zayıflık durumunda mutlaka doktora gidilmeli gerekli görülürse ilaç desteği sağlanmalıdır.

Menopoz

Özellikle kadınlarda menopoza girilmesi ile bacaklarda güçsüzlük ve yürümede zorlanma meydana gelmektedir. Bu durum genellikle kemiklerde meydana gelen kalsiyum eksikliğinden gözlenir.

Kişide kemik ölçümü mutlaka belirli aralıklarla yapılmalı ve gerekli dozlarda kalsiyum desteği sağlanmalıdır.

Kas Travmaları

Kişi çarpma-vurma gibi ani bir travma sonucunda kaslarında zedelenmeye bağlı olarak yürüme problemi yaşayabilir. Bu durum kalıcı olabilir bazı durumlarda ise geçebilir.

Kaslarda meydana gelen güçsüzlük zedelenmenin boyutuna ve oluşan zedelenmenin yerine göre değişebilir. Bu gibi durumlarda kişi fizik tedavi görerek kasları güçlendirilebilir ve kişi yürümede yaşadığı problemlerden kurtulabilir.

Nörolojik Hastalıklar

Beyinde meydana gelen patolojik ya da fizyolojik bozukluklar sonucunda kas sistemi etkilenebilir. Komuta zincirinde meydana gelen bozukluk ani şekilde meydana gelebileceği gibi zamana yayılarak yavaş yavaş da gerçekleşebilir.

Tüm bu durumda kişinin kaslarında güçsüzlük giderek artar ve yürüme bozukluğu gözlenir. Bu gibi durumlarda kişideki nörolojik rahatsızlık hemen tespit edilmeli gerekli tedavi uygulanarak semptomlar yavaşlatılmaya çalışılmalıdır.

Şikayetin altında yatan ciddi sağlık sorunu olabileceğinden, kesinlikle ihmal edilmemeli ve en kısa zamanda uzman doktora danışılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ