Bacakta Çürük/Morluk Gibi Lekeler

Bacakta Çürük/Morluk Gibi Lekeler

Bacakta çürük/morluk gibi lekelerin oluşumu her yaş grubu insan için çok normaldir. Özellikle küçük çocuklarda çarpma ve vurmanın etkisiyle sıkça morluk ve çürükler oluşmaktadır. Bacakta çürük/morluk oluşumu gibi lekelerin oluşumu ilk olarak akıllara travma sonrasında meydana gelen zedelenmeden olduğunu düşündürmektedir. Bu durum çoğu kişinin başına gelen genellikle kısa süre içerinde geçen bir durumdur.

Bacakta çürük/morluk gibi lekelerin oluşumu ciddi bir rahatsızlıktan kaynaklı oluşabilir. Özellikle toplar damar bozukluklarından kaynaklanan rahatsızlıklarda alt ekstremitelerde morluk ve çürükler oluşabilir. Varis bu rahatsızlıklara verilebilecek en iyi örnektir.

Bacakta çürük/morluk gibi lekelerin oluşumu kanda meydana gelen bozukluklardan da oluşabilir. Özellikle kanın aşırı şekilde pıhtılaşması kılcal damarlarda ve deri yüzeyine yakın damarlarda pıhtıların birikmesine bağlı olarak morarmalara sebep olabilir.

Bacaklar başta olmak üzere vücudun farklı bölgelerinde sebepsiz yere morluk ve çürüklerin oluşumu akıllara lösemi hastalığını getirmektedir. Lösemi kemik iliği kanseri, halk arasındaki ismi ile kan kanseri olarak bilinmektedir.

Lösemi hastalığının belirtileri arasında hastalığın erken safhasında vücutta oluşan ve acımayan morluklar söz konusudur. Özellikle çocuklarda bu morlukların görünümü çok daha fazladır. Bu sebeple çocuklarda sebepsiz yere oluşan morluklar da muhakkak bir uzman doktora giderek tam kan sayımı yaptırınız. Unutmayınız ki erken teşhis her zaman hayat kurtarır.

Bacakta Oluşan Morluklar

Bacakta oluşan morluklar bazen sahip olunan kronik hastalıkların sekonder etkilerinden dolayı oluşabilmektedir. Örneğin şeker hastası olan kişilerde özellikle kan glikoz düzeyinin kontrol altına alınamadığı durumlarda bacaklarda morarma, bacaklarda karıncalanma ve hissizleşme sık sık görülmektedir.

Bacaklar başta olmak üzere vücudun diğer bölgelerinde morarma oluşumuna sürekli kullanılan ilaçlar sebep olabilir. Özellikle heparin ve benzeri pıhtılaşmayı arttırıcı ilaçların kullanımı morluk ve çürük oluşumuna sebep olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ