Badem Şekeri Nasıl Saklanır?

Badem Şekeri Nasıl Saklanır?

Badem şekeri en çok sevilen şeker türlerinden biri olduğundan, badem şekeri nasıl saklanır bilindiğinde, muhafazası daha kolay olarak ve daha uzun vadeli bir süreçte tüketimi sağlanacaktır. Özellikle yaz aylarında muhafazası oldukça zor olan badem şekeri, hem lezzetli hem de ikram bakımından seçkin bir şeker türüdür. Fiyat bakımından yüksek olması da bunun bir göstergesi olarak düşünülebilir. Oldukça lezzetli bir seçenek olan badem şekeri, ne yazık ki çok çabuk bayatlar ve bayatladıktan sonra da aynı keyifle yenemez.

Dış şekerinin tadında değişiklik ortaya çıkar ve iç bölümündeki bademin tadı da artık tazeyken olduğu kadar lezzetli gelmez. Peki badem şekerini nasıl saklamalıyız?

Badem Şekeri Nasıl Muhafaza Edilir?

  • Öncelikle ilk alındığı yerde badem şekerinin taze olmasına özen gösterilmelidir. Gerekirse üretim zamanı sorulmalı ve mümkünse paketli olanlar tercih edilmelidir. Çünkü açıkta kilo hesabı ile satılan badem şekerleri son derece taze olsa da, hava ile temas halinde olduğundan çok kısa bir süre içinde bayatlayacaktır.
  • Satın alınıp eve getirilen badem şekeri, içinde bulunduğu paket açıldıktan sonra kesinlikle kağıt ya da karton bir kutu içinde bırakılmamalıdır. Kapağı açıldığı andan itibaren hava ile temas etmeye başlayan şekerler bayatlamaya yüz tutar ve birkaç gün geçmeden de yumuşak bir hal alır. Bu nedenle mutlaka cam kavanoz ya da teneke bir kap içerisinde saklanmalıdır.
  • Badem şekerinin dış bölümü şeker olduğu için doğal olarak erimeye meyillidir. Bu nedenle oda sıcaklığında bırakmak, dış kısımların eriyip diğer şekerlere yapışmasına yol açacaktır. Aynı zamanda yapış yapış bir his bırakacaktır. Özellikle ikramlık olarak alınan badem şekeri, buzdolabının rafında ya da serin bir yerde saklanmalıdır.
  • Cam kavanoz içinde, ağzı sıkıca kapatılmış bir şekilde serin bir yerde korunan ve sıkça ağzı açılmayan badem şekerleri, uzun bir müddet sorunsuzca bekleyecek, erime ya da bayatlama yapmayacaktır.

Evde Badem Şekeri Yapımı

Dış kısmı beyaz olmasa da, karamelli bir badem şekerini evde kolayca yapmak mümkündür. Bunun için çiğ olarak satın alınan bademler bir tavada kavrulur ve üzerine toz şeker ilave edilir. Ardından bu toz şeker eriyene kadar karıştırılır.

Sıcağın etkisiyle karamelize olan toz şeker, bir süre sonra bademlerin dışını saracak ve lezzetli bir atıştırmalık halini alacaktır. Ancak bademlerin üzerine eklenen toz şekerin ölçüsü çok fazla olmamalıdır aksi halde çok sert bir şeker ortaya çıkabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ