Bakır Nasıl Parlatılır?

Bakır Nasıl Parlatılır?

Bakır eşyalar özellikle bakır tencereler, bakır kaplar eskiden yemek pişirmek ve yemek yemek için şıkça kullanılırdı ancak günümüzde bakır eşyalar genellikle evlerde dekor amaçlı kullanılmakta.

Bu durumda bakırı hangi amaç için parlattığımız önem arz etmekte. Yemek pişirilen bakır kapların iç kısmının kalaylanması kesinlikle profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Düzgün kalay yapılamamış kaplarda pişirilen yemekler ile kişiler zehirlenebilir. Bu sebeple bakır kaplarınızı belli aralıklarla işi bilen kişiler tarafından kalaylanmalıdır.

Tüm bu durum dışında süs olarak kullandığınız bakır eşyalarda sıkça kararmakta o güzel bakır rengini, ışıltısını kaybetmektedir. Bu durum tamamen kimyasal bir olaydır. Bakırın havadaki oksijen ile tepkimeye girmesi sonucu meydana gelir.

Böyle bir durumda kararan bakır nasıl parlatılır? İşte evde bulunan malzemeler ile bakır parlatma yolları;

Limon İle Parlatmak

Limon herkesin evinde kolayca bulunan bir maddedir ve bakır parlatmakta sıkça tercih edilir ve işe yarar. Bir adet limonu ortadan ikiye kesiniz, bakır eşyanızın kararan yerlerini limon ile güzelce ovunuz, daha sonra ılık su ile bakır eşyanızı yıkayınız. Bu işlemi belirli aralıklarla uygulayınız.

Sirke İle Parlatmak

Sirke bakır eşyaların temizlenmesinde kullanılan bir diğer maddedir. Sirke bakır eşya üzerine direk olarak dökülmez. Genellikle bir sirkeli bez yardımıyla bakır eşya silinir.

Bira İle Temizlemek

Bira ile temizlemek çok bilinen bir yöntem olmamasına karşın bakır eşyaların parlatmak için kullanılan etkili yöntemlerden biridir. Parlatılacak bakır eşyanın boyutuna göre 1-2 şişe bira alınız. (daha büyük bir bakır eşyada daha fazla kullanınız. ) Biraları derin bir kap içerisine dökün ve parlatmak istediğiniz eşyanızı 2-3 dakika bira içerisinde bekletiniz. Bira içerinde bekletilen bakır eşya bu süre sonunda ovulur ve bakırın ne kadar güzel parladığını gözleriniz ile göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ