Baklava Nasıl Saklanır?

Baklava Nasıl Saklanır?

Türk insanın en sevdiği tatlılardan birisi kuşkusuz baklavadır. Şerbetli tatlılar arasında yer alan baklava ülkemizde yapılan ve meşhur olan tatlılardan birisidir. Yerel tatlardan birisi olan baklava ülkemizde özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, Antep’te üretilen bir tatlı türüdür. Ağır bir tatlı olan baklava özel şerbet karışımı ile yapılmaktadır. Baklavanın fındıklı, fıstıklı ve sade olmak üzere farklı çeşitleri bulunmaktadır. Farklı yörelere özgü biçimde yapılan baklava günümüzde en çok tüketilen tatlılardan birisidir.

Baklavayı satın alabilir ya da evde kendiniz açabilirsiniz. Zaman alan ve uzun işlemler sonucu yapılabilen ev baklavası lezzet ve hijyen açısından damak tadınızı uygun bir seçim olacaktır. Baklava sütlü tatlılara göre daha uzun ömürlüdür. Yeterli oda sıcaklığının olduğu bir alanda baklavayı muhafaza edebilir ve bir süre tüketebilirsiniz.

Baklava Nasıl Muhafaza Edilir?

Şerbetli bir tatlı olarak severe tüketilen baklavayı satın aldıktan sonra ya da evde kendi ellerinizde yaptıktan sonrasında buzdolabında ya da açık bir alanda bir süre boyunca muhafaza etmeniz mümkün olacaktır. Hemen bozulmayan baklavayı saklamak için en uygun yer oda sıcaklığında açık bir alan olacaktır. Kutusundan çıkarmadan saklayacağınız baklavayı buzdolabında saklamak ise çok tercih edilen bir yöntem değildir. Çok tatlı olan ve bu nedenle ağır bir tatlı olarak nitelendirilen baklavayı buzdolabında bekletmeniz çok daha fazla şekerlenmesine neden olacaktır. Diğer bir yandan da buzdolabında bekleyen baklavalar hemen sertleşmekte, kendine has dokusu kısa süre içinde bozulmaktadır.

Satın aldığınız baklavanın kuru olması halinde ise ömrü çok daha uzun olacaktır. Kuru yani şerbetsiz baklavayı açık bir alanda günlerce bekletebilir ve bozulmadan tüketebilirsiniz. Baklavayı kuru alarak istediğiniz zaman şerbet hazırlayıp servise hazır hale getirebilirsiniz. Açık bir alanda ağzı kapalı bir biçimde saklanan şerbetli baklavaları 5 gün boyunca bozulma tehlikesi olmadan tüketebilirsiniz.

Baklava Yaparken Bilinmesi Gereken Püf Noktalar

  • Evde kendi kendine baklava yapacak kişilerin bilmesi gereken püf noktalarından birisi hamur açımıdır. Baklavanın olmazsa olmaz noktası hamurun ince açılmasıdır. Hamuru ne kadar ince açarsanız, baklavanın lezzeti de o oranda artacaktır.
  • Baklava yapacak kişilerin bilmesi gereken diğer önemli nokta ise tuz eklemek olmalıdır. Tatlıya tuz eklenmez lafı artık mazide kalmıştır. Hamuru daha kolay toparlayan tuzu az miktarda baklava hamuruna katabilirsiniz.
  • Baklava yaparken kullanılan malzemelerden birisi yumurtadır. Baklavaya katılacak olan yumurtanın sıcak olmasına, öncesinde oda sıcaklığında bekletilmesine dikkat edilmelidir.
  • Baklava yaparken hamurun her katına mutlaka yağ sürülmelidir. Bu noktalara dikkat ederek çok lezzetli bir baklava yapabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ