Baklava Şerbeti Ne Zaman Dökülür?

Baklava Şerbeti Ne Zaman Dökülür?

Ülkemizde şerbetli tatlılar çok tercih edilmektedir ve şerbetli tatlı türlerinden biri de baklavadır. Baklava evde yapılabilen, uzun uğraşlar sonucu yapılabilen ülkemize özgü bir tatlıdır. Baklava ülkemizde özellikle Güneydoğu Bölgesi tarafında yapılmakta olan bir tatlı türüdür ve ülkemizde baklavayı sevmeyen insan neredeyse yoktur. Ceviz, fındık gibi çerezlerle yapılan baklava yoğun, şekerli bir tada sahip bir tatlı türüdür.

Baklava ülkemizde özellikle bayram zamanı çok yenilen bir tatlıdır. Şeker Bayramı’nda yapılan baklava bu dönemde eve gelen misafirlere sunulur. Baklavayı yaptıktan sonra kısa süre içinde şerbetini hazırlayabilir ve soğuk olan baklavanın üzerine sıcak bir biçimde dökerek baklavayı servis edebilirsiniz.

Baklava Şerbeti Nasıl Hazırlanır?

Baklava şerbetini hazırlamak en kolay tariflerden birisidir. Baklavayı yaptıktan sonrasında son aşama olarak şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şerbetin miktarı baklavanın miktarına göre yapılmalıdır. Şerbeti hazırlamak için bol miktarda toz şeker, su ve bir miktar limon suyu kullanımı yeterli olacaktır. Suyu büyük bir tencerenin içine alın ve karıştırarak kaynatın. Kaynayan suyun içine sonrasında belirli miktarda toz şeker ekleyin ve karıştırın. Şekerler su içinde eridikten sonra limon suyunu da suyun içine sıkın ve karıştırıp altını kapatın. Fırından çıkmış baklavayı soğuttuktan üzerine şerbeti hemen dökmeniz etkili olacaktır.

Şerbetin sıcak olması, baklavanın da soğuk olması önemli püf noktalarından birisidir. Şerbet dökülürken tüm baklavanın üstünde gezdirilmesine dikkat edilmesi de önemlidir. Baklava şerbeti yeterli kıvamda olmalı, baklava çok aşırı şerbetli olmamalıdır. Hazırlanan şerbetin fazla olması durumunda baklava çok tatlı olacak ve ağza atıldığı anda dağılacaktır. Şerbetin az olması da baklavanın az tatlı olmasına ve kuru olmasına yol açacağı için şerbetin miktarına çok dikkat edilmelidir.

Baklava Yapacak Kişilere Önemli Püf Noktaları

  • Baklava yapmak çok kolay bir iş değildir ve önemli püf noktaları bulunmaktadır. Baklava yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi taze malzeme kullanımı yapılmasıdır. Tüm malzemeler taze ve kaliteli olmalıdır.
  • Baklava yaparken diğer önemli nokta ise hamurların açılımıdır.Hamurlar açarken tezgahı ve elleri sık sık unlamak önemli bir noktadır. Bu şekilde hamur elinize bulaşmayacaktır.
  • Baklava yaparken dikkat edilen diğer önemli nokta şerbet dökümüdür. Şerbet dökülürken baklavanın soğuk ve şerbetin de sıcak olmasına çok dikkat edilmelidir.
  • Baklava yapımında önemli olan diğer püf noktası fındık ve antep fıstığı kullanımı yapmaktır. Diğer türlü baklava çok sade olacaktır. Bunların yanı sıra susam kullanımı da yapabilir ve baklavanıza farklı bir lezzet katabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ