Baldır Ağrısı Yanması

Baldır Ağrısı Yanması

Baldır ağrısı-yanması genellikle kaza, çarpma- vurma gibi travmalar sonucunda oluşmaktadır. Bu tarz ağrılara genellikle baldır bölgesinde oluşan şişlik, morluk, vb. eşlik etmektedir.

Baldırda meydana gelen yanma şeklindeki ağrılar akut şekilde gelişebileceği kronik bir hal de alabilir.

Baldır ağrısı yanması;

Kas hastalıkları

Baldır, bacak bölgesindeki kasların büyük kısmını içermektedir. Alt ekstremitede bulunan kasların ise birçoğunun uzantısını içermektedir. Bu kaslarda yanlış yapılan hareketlere bağlı olarak baldırda ağrı ve yanma olabilir.

Kas erimesi gibi genetik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan rahatsızlıklarda kişi bu bölgedeki kaslarının zarar görmesine bağlı olarak baldır bölgesinde ağrı olabilir hatta kişi yürüme yetisini kaybedebilir.

Derin ven trombozu

Toplar damarlarda meydana gelen bir rahatsızlıktır. Kişinin sahip olduğu diğer hastalıklara bağlı olarak ya da çevresel faktörlere bağlı olarak venlerde pıhtı oluşumu söz konusudur.

Bu rahatsızlığa sahip kişilerde baldır bölgesindeki damarlarda aşırı genişleme, morarma gibi belirtiler gözlenebilmektedir. Burada oluşan pıhtılar kişinin ani baldır hareketlerinde yerinden koparak akciğerlere gelebilir ve ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir.

Sinir sıkışması

Bu bölgede bulunan kaslarda kaza sonucunda ya da zamana bağlı deformasyon sonucunda sıkışma söz konusu olabilir. Sinir sıkışması kişinin ciddi şekilde ağrı duymasına ve bacağını hareket ettirememesine sebep olabilmektedir.

Baldır bölgesinde meydana gelen sinir sıkışmalarında kişi çoğu zaman yanma şeklinde ağrı hisseder. Bu ağrıya kasık bölgesinden giren kramplar da eşlik edebilmektedir.

Baldır Ağrısı Yanması Tedavisi

Baldırda meydana gelen yanma şeklindeki ağrı ve acının kaynağı enfeksiyonlar olabilir. Böyle bir durumda enfeksiyon kaynağının belirlenmesi ve hızlıca tedavi edilmesi gerekmektedir.

Sinir sıkışması ya da genetik kas hastalıklarından kaynaklı kas problemlerinde kişi genellikle doktor kontrollerinde ilaçlarını kullanmalı ayrıca fizyoterapist eşliğinde fizik tedavi almaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ