Banyo Halısı Nasıl Temizlenir?

Banyo Halısı Nasıl Temizlenir?

Banyo dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarından bir tanesi banyo takımları, banyo halılarıdır. Günümüzde çeşitli desenlerde, yapılarda ve büyüklüklerde banyo halıları mevcuttur. Birçoğunun en büyük ortak özelliği banyo ortamında sıklıkla kirlenmesi, çeşitli etmenlerden kaynaklı olarak lekelenmelerin gerçekleşmesidir. Banyo halılarının belirli aralıklar ile bu sebeple temizlenmesi, oluşan lekelerin çıkarılması gerekmektedir.

Banyo halılarının temizlenmesi için ayrıca dikkate ve özene gerek duyulmaktadır. Bu durum banyo halısı olarak kullanılan halıların genellikle yapısından kaynaklanmaktadır. Sıklıkla kullanılan banyoların halıları ne yazık ki başta su lekesi olmak üzere birçok lekeye maruz kalmaktadır. Banyo halılarında oluşan lekeleri halının yapısına zarar vermeden çıkarmak için evde uygulayabileceğiniz pratik yöntemler mevcuttur ve aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır.

Banyo Halısı Temizleme Yöntemleri

1-)Leke Çıkarıcı Sprey

Banyo halılarının birçoğu çamaşır makinelerinde yıkanmaya uygun olarak tasarlanmıştır. Ancak direkt olarak çamaşır makinesinde yıkamak lekenin çıkmasını önleyebilmektedir. Bu sebeple yıkama öncesi ön temizlik yapmak gerekli olabilmektedir. Leke çıkarıcı spreyler kullanarak ön yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Leke çıkarıcı spreyi sıkınız ve bir süre bekleyiniz. Bu işlemin ardından uygun sıcaklıkta çamaşır makinesinde yıkamayı gerçekleştiriniz. Sprey sıktıktan sonra bekleme süreniz lekenin yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

2-)Direkt Deterjan Uygulamayın

Daha temiz olabileceğini düşünerek kesinlikle direkt olarak deterjanı banyo halısının üzerine uygulamayınız. Bu banyo halılarının üzerinde leke oluşumuna sebep olabilmektedir. Kullanacağınız deterjanı, leke çıkarıcı kimyasalı çamaşır makinesinin deterjan gözüne koyunuz.

3-)Halı Şampuanı Kullanın

Banyo halılarında oluşan lekeleri çıkartmak, renk değişimlerini düzeltmek ya da solma meydana gelmesini önlemek için kullanacağınız deterjana da dikkat etmeniz gerekmektedir. Halı şampuanı kullanmak banyo halılarının yapılarının da bozulmasını önlemektedir.

4-)Kurutma Aşaması

Banyo halılarının kurutulması esnasında dikkatli olunması gerekmektedir. Plastik yapılı olan banyo halılarını kesinlikle kurutma makinesinde kurutmayınız. Aksi söylenmediği sürece banyo halılarını kurutma makinesinde uygun sıcaklıkta kurutabilirsiniz.

Kurutma makinesi kullanılmayan durumlarda kurutma işlemi esnasında asma işlemine dikkat ediniz. Çamaşır ipine asarak banyo halısının şeklinin bozulmasına kesinlikle izin vermeyiniz.
Kurutma işleminin halıyı yıkama işlemi kadar önemli olduğunu unutmayınız. Mutlaka tam kuruma sağlayınız. Aksi halde banyo ortamında nemli bir şekilde halının küflenmesi gerçekleşebilir.

NOT: Banyo halılarını sağlığınız açısından en az haftada bir defa yıkamanız gerekmektedir. Aksi halde halı içerisine yerleşen mikroorganizmalar sağlığınız açısından ciddi problemler meydana getirir, banyo ortamının ve havasının da mikroorganizmalar tarafından sarılmasına sebep olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ