Banyo Tuzu Nasıl Kullanılır?

Banyo Tuzu Nasıl Kullanılır?

Banyo tuzu birçok faydası bulunan ve yapımı oldukça kolay olan bir karışımdır. Banyo tuzu karışımını hazırlamak için gerekli olan malzemeleri kabaca saymak gerekirse deniz tuzu ve bitkisel esanslı yağlar olarak sayabiliriz. Banyo tuzu hazır olarak temin edebileceğiniz gibi evde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir karışımdır. Her ne şekilde olursa olsun temin etmiş olduğınuz banyo tuzunun cilt için çeşitli faydaları bulunmaktadır.

Öncelikle cildin yumuşaması konusunda oldukça etkilidir. Cilde yumuşaklık kazandırmasının yanı sıra kan dolaşımınıda hızlandırır. Bunlar ile birlikte vücuda dinlik katar ve çeşitli cilt hastalıklarının düzelmesi konusunda da etki eder. Tüm bu özellikler göz önünde tutulduğunda banyo tuzu kullanılmak istenir. Ancak bu özelliklerin etkin bir şekilde yerine gelebilmesi için banyo tuzunun düzenli olarak kullanılması gerekir.

Banyo tuzunu düzenli olarak kullanırken de doğru şekillerde kullanmak oldukça önemlidir. Çünkü doğru yöntemler kullanılarak uygulanmayan banyo tuzu istenilen sonuçların alınamamasına neden olur. Banyo tuzunu doğru kullanmak için birkaç yöntem bulunmaktadır.

Banyo Tuzu Nasıl Kullanılır?

1-)Banyo Suyu Hazırlayarak

Banyo tuzunu kullanmanın en yaygın ve kolay yolu banyo suyu hazırlamaktır. Bu yöntemin bir diğer avantajı ise vücudun banyo tuzunu bu yöntem ile daha iyi emiyor olmasıdır. Bu nedenle banyo suyu hazırlama yöntemi en etkili yöntemdir. Bunun için öncelikle banyonuzda küvet bulunması gerekmektedir. Küveti olan banyonuzda banyo yapmadan önce küveti doldurun. Ardından 2 avuç kadar ya da 2 çay bardağı kadar banyo tuzunu doldurmuş olduğunuz küvete atarak tuzların erimesini sağlayın.

Bu işlemi elinizi suyun içinde gezdirerek rahatlıkla yapabileceğiniz gibi bir süre bekleyerek tuzun su içerisinde çözünmesini de sağlamış olabilirsiniz. Banyo tuzunuz çözündükten sonra küvete girerek 15-20 dakika boyunca bekleyin. Bu şekilde tuz mineralleri vücudunuza etki edecektir.

2-)Durulama Suyu Hazırlayarak

Evinizde küvet bulunmaması durumunda uygulayabileceğiniz en pratik yöntem durulama suyu hazırlama yöntemidir. Bunu için yapmanız gereken işlemler çok basittir. Banyo yapmadan önce bir kez durulanmanıza yetecek miktarda sıcak su hazırlayarak içine 1-2 avuç kadar banyo tuzu ilave edin. Bu karışımı hazırladıktan sonra banyonuzu yapın ve yıkanma işleminin ardından son durulanma suyu olarak hazırlamış olduğunuz karışımı kullanın.

3-)Peeling Hazırlayarak

Banyo tuzunu kullanmanın bir diğer yolu da peeling yapmaktır. Peeling yöntemi diğer yöntemlere göre çok daha basit olmakla birlikte bölgesel bir kullanım sunar. Genellikle dirsek, diz, topuk gibi vücudun diğer kısımlarına oranla daha sert olan bölgelere uygulanır. Bunun için peeling yapmak istediğiniz bölgeyi öncelikle biraz nemlendirin. Ardından nemlendirmiş olduğunuz bölgeyi banyo tuzu ile ovalayın. Ovalama işleminin ardından su ile durulayarak kurulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ