Baş Ağrısı, Halsizlik ve Vücutta Karıncalanma

Baş Ağrısı, Halsizlik ve Vücutta Karıncalanma

Baş ağrısı, halsizlik ve vücutta karıncalanma şikayetinde her problem ayrı ayrı ele alınabileceği gibi aynı sorundan kaynaklı da baş göstermiş olabilir. Bizler bu içerikte şikayetteki her problemi ayrı ayrı ele alacağız. Baş ağrısının farklı bir çok nedeni olabileceği gibi halsizlik ve vücutta karıncalanma sorununun da pek çok başka sebebi olabilir.

Vücutta Karıncalanma Neden Olur?

Vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelebilen uyuşma, karıncalanma veya iğne batma hissi şeklinde ifade edilebilen durum genel olarak sinir hasarından kaynaklanmaktadır. Sinirlerin üzerine uzun süre baskı uygulanması veya sinirlerin çevresindeki hücreleri tam anlamıyla besleyememesinden ötürü vücutta karıncalanma sorunu baş gösterebilir. Sinir hasarı dışında dolaşım sisteminde meydana gelebilen sorunlar da, uyuşma hissiyatına sebebiyet verebilir.

  • uzun süreli hareketsizlik
  • yanlış oturuş/duruş pozisyonu
  • sinir hasarı/zedelenmesi
  • diyabetik nöropati
  • tiroid rahatsızlıkları
  • kan dolaşım sisteminde oluşabilecek sorunlar

Baş Ağrısı Neden Olur?

Hemen hemen herkesin yaşadığı sorunlardan olan baş ağrısının bir çok nedeni olabilir. Hissedilen bu ağrılar; migren ağrıları olabileceği gibi psikolojik etkenlerin sonucu olarak da baş gösterebilir. Psikolojik etkenler, açlık gibi etkenler baş ağrısını tetikleyicidir. Bu unsurların yanı sıra çeşitli rahatsızlıkların belirtisi veya sonucu olarak da, ağrı hissedilebilir. Uzun zamandır devam eden baş ağrısı şikayetinin kesinlikle ihmal edilmemesi ve en kısa sürede uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Baş ağrısı, vücutta karıncalanma ve halsizlik; MS(multipl skleroz) hastalığının belirtisi olarak görülebilir. Beyin ve omurilik sistemini etkileyen bir rahatsızlık olan MS ciddi sağlık sorunu teşkil ettiğinden mutlaka incelenmesi gerekmektedir.

Şikayetlerin nedenleri ayrı ayrı incelenebileceği gibi aynı sorunun işaretçisi de olabilir. Konuyla ilgili daha doğru ve geniş tetkik için uzman doktora danışılması önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ