Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir?

Bayat Kek Nasıl Değerlendirilir?

Gerek hazırlanma kolaylığı gerekse çok çeşitli her damağa hitap eden tariflerinin varlığı ile kek misafirlere ikram etmek için ilk sırada akla gelen yiyeceklerdendir. Artan veya bayatlayan keklerinizi atmadan farklı tariflerle değerlendirmeniz mümkün. Hem de son derece kolay hazırlama şekilleri ile çeşit çeşit atıştırmalıklar veya yeni pastalar hazırlayabilirsiniz. Sizler için derlediğimiz birkaç basit yöntemlerden aşağıda bahsedilmiştir.

Bayat Kek Değerlendirme Yöntemleri

Bayat Kek Tatlısı

Muhallebi, puding veya krem şanti ile hazırlanan bu tatlının içinde kullanılan bayat kekler nedeni ile bu adı alan tatlımızın yapılışı için ihtiyacınız olan tek şey biraz süt, nişasta, şeker ve artıp dondurucuya kaldırdığınız bayat kek dilimleri.

Öncelikle muhallebinizi bir litre sütü 3 kaşık nişasta ve 1 bardak şeker ve iki kaşık un ile kaynatarak pişirin. Ardından sıcak haldeki muhallebinizi su ile ıslattığınız kaselere bir miktar koyun. Dondurucudan, çözülmesi için yetecek kadar bir süre önce çıkarmış olduğunuz bayat kek dilimlerinden kaselere yerleştirin. Son olarak bu keklerin üstüne de biraz muhallebi koyun ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğumaya aldığınız tatlılarınızı soğuk olarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Kurabiye

Hazırlamış olduğunuz kurabiye hamurunuza ince ince ufaladığınız kekinizi karıştırarak ya da direkt keki un gibi ufalayarak yağ, süt, şeker, yumurta ekleyip kurabiye hamuru kıvamına getirerek şekil verip fırına verebilirsiniz.

Meyveli veya Çikolatalı Kuplar

Özellikle yaz günlerinde soğuk soğuk yiyerek hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacağınız hem de serinleyeceğiniz kuplar için bayat keklerinizi kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?
Bunun için de muhallebi, krem şanti veya puding kullanabilirsiniz. Tercihen muhallebi daha lezzetli olacaktır. Hazırladığınız bu üç malzemeden birini kuplara az miktarda koyun, bu ilk katınızı oluşturacak.

Ardından ufaladığınız bayat kek parçalarını yerleştirin. Üstüne isterseniz çilek, üzüm, şeftali, kivi gibi meyveler isterseniz de çikolata sosu koyun. Ve aynı işlemleri en tepeye kadar devam ettirin. Son olarak da en üste biraz daha muhallebi ve meyve veya çikolata sosu ile son şeklini verip buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Pudingli Pasta

Pudingli pasta özellikle çocuklar tarafından çok sevilen ve yapımının çok kolay olması nedeniyle de anne babalarından pasta isteyen çocukların ebeveynleri tarafından sıklıkla tercih edilen bir tatlıdır. Hazırlanması genellikle bisküvi ya da kedi dili ile olsa da bayat keklerinizi değerlendirmeniz için bir diğer harika tarif de pudingli pastadır.

Bunun için öncelikle bayat keklerinizi bir tepsinin dibine dilim dilim düzenli şekilde yerleştirin. Ardından hazırladığınız pudingi eşit şekilde bu keklerin üzerine yayın. Malzemenize göre dilediğiniz kadar kat yapabilirsiniz. Hazırladığınız pastayı buzdolabında soğumaya bırakın. Birkaç saat sonra tabandaki kekler yumuşamış ve pastanız soğumuş olacaktır. Afiyet olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ