Bayat Kuruyemiş Nasıl Tazelenir?

Bayat Kuruyemiş Nasıl Tazelenir?

Kuruyemiş besleyici özelliği ve güzel tadından dolayı sık sık tüketilen bir gıdadır. Ancak bazı kuruyemişlerin pahalı olmasından dolayı farklı kalitelerde daha uygun fiyata kuruyemiş bulunmaktadır. Uygun fiyata satılan kuruyemişler genellikle bayat olmaktadır.

Bayat kuruyemiş evde uygulanacak birkaç püf nokta ile kolaylıkla eski yani taze haline getirilebilir. Burada önemli olan kuruyemişin bayatlama sürecidir. Aşırı derece bayatlamış hatta küflenmiş kuruyemişleri tazelemeye çalışmak yerine atmak insan sağlığı açısından daha faydalıdır.

1-)Tavada Kavurun

Bayatlamış kuruyemişlerin tazeliğine kavuşabilmesi için yapılabilecek en etkili yöntemlerden bir tanesi, yağsız teflon tavada kavurmaktır. Bu işlemi kısık ateşte uzun süre yapınız. Kısık ateş kuruyemişlerin yanmasını da önlemektedir.

2-)Bayat Kuruyemişleri Değerlendirin

Bayat kuruyemişlerden hazırlayacağınız hamur işleri ile kuruyemişleri değerlendirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken bayat kuruyemişleri hamur işlerinde kullanmadan önce hafifçe kavurunuz ancak kullanmadan önce soğumasını bekleyiniz.

Bayat kuruyemişleri örneğin bayat bademi yemeklerde de kullanabilirsiniz. Bademli pilav, bademli et yemekleri yaparak yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz.

3-)Kış Aylarında Kalorifer Kullanın

Evet yanlış duymadınız kış aylarında kese kağıdına kuruyemişlerinizi koyunuz. Bu kese kağıdını kaloriferin üzerine koyunuz ve ısınana kadar bekleyiniz. Ardından sıcak ve tazelenmiş kuruyemişleri afiyetle yiyiniz.

NOT: Kuruyemişlerin taze kalmasını sağlamak için alınacak birkaç püf nokta daha bulunmaktadır. Özellikle alınan kuruyemişleri nemden uzakta saklamak bu önlemlerin başında yer almaktadır. Aksi takdirde nem çeken kuruyemişler hızla bayatlar.

Bu yüzden kuruyemişlerin taze kalması için nem ve hava almayan cam kavanozlar kullanmak gerekmektedir. Aynı zamanda azar azar alınan ve tüketildikçe tekrar alınan kuruyemişler taze kuruyemişlerin tüketilmesini sağlamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ