Bayat Patates Kızartması Nasıl Değerlendirilir?

Bayat Patates Kızartması Nasıl Değerlendirilir?

Bayat patates kızartmalarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirebilir ve yeniden tüketebilecek hale getirebilirsiniz. Patates kızartmaları kısa süre içinde bozulabilen bir yiyecek türüdür. Aperatif olarak tüketilebilen patates kızartması asitli içeceklerin yanında, kahvaltıda ve bazen öğlen yemeklerinde tüketebileceğimiz bir üründür. Patates kızartmalarının en çok kullanıldığı alanlar ise fast-food satan zincirlerdir. Yağlı bir yiyecek türü olduğu için tüketimi çok önerilmeyen patates kızartmalarını arada bir tüketmek faydalı bir tercih olacaktır.

Patates kızartmalarını pişirdikten sonra hemen tüketmekte zorluk çekiyorsanız, patates kızartmalarının bayatlaması mümkündür. Bu gibi durumlarda yapılacak yöntemler ile patates kızartmalarını eskisi gibi taze bir biçimde tüketme şansı elde edebilirsiniz.

Bayat Patatesler ile Ne Yapılır?

Bayat patatesleri çöpe atmak yerine bambaşka bir hale çevirebilir ve farklı lezzet ile birlikte tüketebilirsiniz. Bayat patatesleri kullanabilmek için ilk yapacağınız işlemlerden birisi yeniden tavada kızartmak olacaktır. Patates kızartmalarının yeniden taze bir biçimde tüketilebilmesi için bu sefer normal sıvı yağ kullanımı yerine hindistan cevizi yağı kullanımı yapılmalıdır. Bu şekilde kızartacağınız patatesler ilk günkü kadar taze ve çıtır çıtır olacaktır.

Bayat patatesleri değerlendirmek için uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise omlet yapımı olacaktır. Bayat patatesleri çatal yardımı ile bir kabın içinde ezdikten sonra yağlı tavanın içinde karıştırabilir ve sonrasında yumurtayı ekleyerek omlet haline getirebilirsiniz.

Bayat Patates ile Patates Mücveri

Bayat patatesleri farklı bir tada dönüştürerek kullanmaya devam edebilirsiniz. Bunun için arta kalan bayat patates kızartmalarını robot içinde karıştırdıktan sonra karışımın içine kıyılmış maydanoz, tuz, baharat, bir miktar un ve su ekleyerek karışımı hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra yağlı tava içinde önlü arkalı bir biçimde yüksek ateşte pişirebilirsiniz. Bu şekilde çok lezzetli bir tat olan patates mücverini yapabilir ve en özel misafirleriniz için enfes bir sofra hazırlayabilirsiniz.

Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Patates kızartması oldukça basit yemek türüdür. Patates kızartmasını yapabilmek için birkaç miktar patates, sıvı yağ ve tuz yeterli olacaktır. Patates kızartması yapabilmek için öncelikle büyük bir tava içine belirli miktarda sıvı yağ dökün. Ocağın altını yakın ve hafifçe sıvı yağı kızdırın. Daha sonrasında patatesleri ince ince bıçak yardımı ile dilin ve hemen kağıt havlu ile kurulayın.

Kurulanmış patatesleri ocaktaki kızmış yağın içine yavaşça dökün ve sonrasında bir miktar tuz ekleyip, patatesi karıştırın. Bir süre bu şekilde patatesleri pişirdikten sonra hafifçe kızaran patateslerin altını kapatın ve yağ çekmemesi için hemen tavadan alın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ