Bayat Simit Nasıl Tazelenir?

Bayat Simit Nasıl Tazelenir?

Simit hemen hemen herkesin sevdiği ve çayın yanında kahvaltıların vazgeçilmezi olarak yer almış olan bir hamur işidir. Ancak simidin en sevilmesinin özelliği tazecik ve çıtır çıtır olmasıdır. Bayat simit kimse tarafından sevilmez ve tüketilmek istenilmez.

Peki bayat simit nasıl tazelenir? Simit bayatladı diye çöpe atmak israftan başka bir şey değildir. Yapılacak birkaç püf nokta ile bayat simitten nefis lezzetler elde edebilirsiniz.

1-)Tekrar Fırınlayın

Bazen simitlerin soğuması ya da buzdolabına konulması simidin sertleşmesine ve bayatlamasına sebep olabilmektedir. Simitleri fırında birkaç dakika ısıtmanız tüm bu olayı tersine çevirebilir.

Isıtma işlemi esnasında simitlerin üzerine tereyağ sürmeniz küçük bir püf noktadır. Bu sayede simidin daha çıtır olmasını sağlar ve susamların fırında yanmasını önlemektedir.

2-)Bayat Simit Omleti Yapın

Omlet, güzel ve zengin kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Peki bayat simitleriniz ile omlet yapabileceğinizi söylesek. Evet yanlış duymadınız bayat simitleri küçük küçük parçalara ayırınız ve 1 su bardağı süt ile ıslatın. Derin bir kap içerisinde yumurtayı kırın, isteğe bağlı olarak dereotu ve maydanoz ekleyiniz ve simitlerin bulunduğu karışımı yumurta karışımı ile birleştiriniz ve omlet şeklini alması için omlet tavasında güzelce pişiriniz. Şimdiden afiyet olsun.

3-)Yemeklerde Kullanın

Özellikle iskender ve pideli köfte gibi tabanında pide kullanılan yemeklerde küp küp doğradığınız ve fırınladığınız bayat simitleri kullanabilirsiniz.

Simitlerde bulunan susamlar tüm bu yemeklere ayrı bir tat ve renk katmaktadır. Bu tarz yemeklerde bayat simit kullandığınıza emin olun pişman olmayacaksınız.

4-)Köftede Kullanın

Bayat simitleri mutfak robotundan geçirerek ufalayınız. Bu karışımı ekmek içi gibi köftede gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı simit ve ekmek içini karıştırarak da kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ