Bebeğim Çok Uyuyor

Bebeğim Çok Uyuyor

Bebeğim çok uyuyor diye birçok anne bazı durumlarda endişeye kapılmakta gereksiz yere kuruntu yapmaktadır. Bebeklerin çok uyuması çok normal hatta gerekli bir durumdur.

Yeni doğan bebekler özellikle günün neredeyse tamamını uyuyarak geçirirler. Bu durum çok normaldir. Yeni doğan bebeğin günün tamamını uyuyarak geçirmesinin en temel sebebi bebeğin yeni geldiği ortama uyum sağlayabilmesi içindir.

Bebekler üç aylık olana kadar genellikle çok uyurlar ancak bu uyku çoğu zaman düzensizdir. Bebeğin büyümesi ve beslenmesinin daha düzenli bir hal alması ile uyku düzeni de oluşmaya başlayacaktır.

Bebekler beş altı aylık olduklarında artık daha düzenli bir uyku uyurlar. Genellikle kesintisiz beş- altı saat uyuyabiliyor olurlar ve günün 14-15 saatini uyuyarak geçirirler. Bu saat süreleri bebekten bebeğe değişebilir ve bu durum normaldir.

Bebeğin büyümesi ile gündüz uykusu azalmaya daha çok gece uykusu artmaya başlamaktadır. Unutulmamalıdır ki bebeklerin büyümesi ve düzgün gelişimi için uyku en ilk sırada gelmektedir. Özellikle gece uykusu esnasında salınan büyüme hormonu bebeklerin büyümesi için mutlaka gereklidir.

Bebeğim Çok Uyuyor Neden?

Bebeğiniz yaşına göre çok daha fazla uyuyorsa bu durum belli bir süredir devam ediyor ise bebeğinizde ciddi bir rahatsızlık olabilir. Bu durum genellikle menenjitin belirtisi olabilir. Menenjit çok ciddi bir rahatsızlıktır ve bebeklerde anlaşılması çok daha zordur.

Bebeğinizin sürekli uyuma haline;

  • Yüksek ateş
  • Mide bulantısı
  • Sürekli kusma
  • Bıngıldakta bazı değişimler
  • Gözlerde ışığa karşı duyarlılık eşlik ediyor ise bebeğinizde menenjit olabilir. Böyle bir durumda acilen uzman bir çocuk doktoruna gidiniz ve gerekli tetkikleri yaptırınız.

Bebeğim çok uyuyor hatta o kadar çok uyuyup emmiyor ise bu durumda annenin bebeğini belli aralıklar ile uyandırarak emzirmeye çalışması gerekmektedir. Bu durum belli bir düzene oturana kadar anne için zor olsa da bebek alıştıktan sonra bütün sorun ortadan kalkacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ