Bebek Çamaşırları Nasıl Yıkanmalı?

Bebek Çamaşırları Nasıl Yıkanmalı?

Bebek çamaşırları normal çamaşırlardan biraz daha farklı yıkanmalıdır. Yıkama aşamasında kullanılan deterjanlar bebeğin sağlığı için çok önemlidir. Yıkama koşuları kıyafetlerin bir nevi steril olmasını sağlamalıdır. Bu sebeple kıyafetlerin yıkama şartlarında göz önünde bulundurularak uygun sıcaklıklarda bebek çamaşırları yıkanmalıdır.

Bebek kıyafetleri sık sık yıkanma işlemine tabi tutulurlar. Yapılan yanlış yıkama ve yanlış deterjanların kullanılması kıyafetlerin ömrünü kısaltabilir hatta bebeğin sağlığını tehlikeye atabilir.

1-)60 Derecede Yıkayın

Bebek kıyafetleri genellikle çamaşır makinesinde yıkamaya uygun kıyafetlerdir. Yıkama sıcaklığını doğru şekilde ayarlamak mikroorganizmalardan kıyafetleri arındırmak için gereklidir.

En uygun sıcaklık çamaşır makinesinde 60 derecedir. 60 derece dışında yıkama özel durumlar gerektiren kıyafetlerde uygulanabilir. Yıkama işlemi pamuklu bebek kıyafetlerinde çamaşır makinelerinin pamuklu kısmı ayarlanarak yıkanabilir.

2-)Özel Deterjanlar Kullanın

Bebek kıyafetlerini yıkarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus kullanılan deterjandır. Bebeklerin cildi yetişkin bireylere göre çok daha hassastır, bu sebeple çok daha kolay alerji gelişimi gözlenebilir. Bunu önlemek için bebeklerin çamaşırlarını yıkarken kullanılan deterjanların bebekler için özel hazırlanmış deterjanlar olmasına dikkat ediniz.

Doğal kir çıkarıcı malzemeleri kullanarak da çamaşırları yıkayabilirsiniz. Ancak bu işlem için kullanacağınız malzemelere bebeklerin alerjisi olmadığından emin olunuz.

3-)Ön Yıkama Uygulayın

Ön yıkama her bebek çamaşırını yıkarken daha ayrıntılı bir yıkama yapabilmek için uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Ancak bu durum genellikle çok kirli ve lekeli olan bebek çamaşırlarının yıkanması esnasında kullanılmaktadır.

Özellikle kusmuk lekesi olan bebek çamaşırlarını yıkamak için öncelikli olarak bir arındırma işlemini andıran ön yıkamayı yapınız. Bu işlemi yapmayan anneler için çamaşır makinesinde uzun yıkama programları tercih edilebilir.

4-)Yumuşatıcı Kullanmaktan Kaçınınız

Yumuşatıcı, hoş kokusu ile çoğu zaman tercih edilen bir kimyasaldır. Kimyasal maddeler bebek kıyafetlerinde kullanılmaktan kaçınılması gereken malzemelerdir.

Bebeklerinizi daha fazla kimyasal ile temas ettirmekten kaçınmak için yumuşatıcı kullanmayınız. Kıyafetlerin hoş kokmasını sağlamak için bebeğinizin kıyafetlerini doğal koku verici maddeler ile yıkayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ