Belimdeki ÅžiÅŸlikler

Belimdeki ÅžiÅŸlikler

Rastlantısal olarak bel bölgesinde şişlikler bulunabilir. Ele gelen bu şişliklerin altında birçok sebep yatabilir. İlk olarak bel bölgesindeki şişliklerin travma sonrası oluştuğu düşünülmektedir. Bu tarz oluşan şişlikler kısa süre sonra geçmektedir ve dokunulduğunda ciddi acıma hissi oluşmaktadır.

Belimdeki şişliklerin sebebi ne olabilir ? Bel bölgesinde oluşan şişlikler;

  • Bel bölgesinde oluÅŸan fıtıklardan ya da disk kaymalarından kaynaklanabilir.
  • YaÄŸ bezesi ÅŸeklinde ÅŸiÅŸlikler olabilir
  • İç organlarda meydana gelen hasarlardan kaynaklı olarak dışa doÄŸru ÅŸiÅŸme gerçekleÅŸebilir.
  • Ä°ltihaplı sivilce ÅŸeklinde ÅŸiÅŸlikler oluÅŸabilir. (bu tarz ÅŸiÅŸlikler genellikle kıl dönmelerinden kaynaklanmalıdır.)

Tüm bu sebeplerin dışında bel bölgesinde bir anda var olan şişlik olabilir. Bu şişliğe dokunulduğunda acımıyor ise biraz endişelenmek gerekebilir. Acımayan üzerine bastırıldığında içeri doğru batan şişlikler de mutlaka doktorunuza başvurunuz. Bu tarz şişlikler kötü huylu, hızla büyüyen, sinsice ilerleyen tümörler olabilir.

Belde ÅžiÅŸlik Nedenleri

Vücudun her bölgesinde şişlik meydana gelebileceği gibi belde de şişlik meydana gelebilir. Bu şişlikler belin tek tarafında ya da çift tarafında gerçekleşebilir. Belde oluşan şişlik nedenleri;

  • Ani yapılan hareketlerden dolayı gerçekleÅŸebilir. Ağır bir ÅŸeyler kaldırma, spor yaparken yanlış hareketler yapma ÅŸiÅŸlik oluÅŸmasına sebep olabilir.
  • YaÅŸlılık; yaÅŸlı kiÅŸilerin bel bölgesinde deformasyona baÄŸlı olarak ÅŸiÅŸlikler meydana gelebilmektedir.
  • ÇeÅŸitli deri hastalıklarında ÅŸiÅŸlikler, kabarıklıklar meydana gelebilmektedir
  • İç organlarda meydana gelen hasarlar bel bölgesinde ÅŸiÅŸliklere sebep olabilmektedir. Özellikle belin saÄŸ bölgesinde meydana gelen ÅŸiÅŸlikler genellikle karaciÄŸer rahatsızlıklarının belirtisidir.

Uzun süreli geçmeyen, travma kaynaklı olmayan bel bölgesindeki şişliklerde mutlaka uzman bir doktora gidiniz ve gerekli tetkikleri yaptırınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ