Benzin Lekesi Nasıl Çıkar?

Benzin Lekesi Nasıl Çıkar?

Ev kadınlarının en çok zorlandıkları konulardan birisi benzin lekesidir ve benzin lekesi nasıl çıkar sorusu her kadının en çok merak ettiği sorulardan birisidir. Benzin lekesi oluşmasının birçok sebebi vardır. Benzincide çalışan birinde sıklıkla benzin lekesi görülebileceği gibi tamir işleriyle uğraşan birisinde de benzin lekesi görülebilir. Özellikle araba tamirhanelerinde çalışan kişiler özel tulumlar giyerek elbiselerinin benzin lekesi içinde kalmasını önleyebilir.

Benzin lekesi çok zor çıkan bir leke türüdür ve her ev kadının korkulu rüyasıdır. Çoğu yöntemi kullanan kadınların yine de bu leke üzerinde başarılı olamadığı bilinmektedir. Ancak geliştirilen ve denenen bazı yöntemler benzin lekeleri üzerinde etkili olmuştur. Bu yöntemleri kullanarak sizler de çok sevdiğiniz bir pantolonun üzerinde yer alan benzin lekesinden kurtulabilirsiniz.

Benzin Lekesi Çıkarma Yöntemleri Nelerdir?

Benzin lekesinin oluşabileceği birçok farklı bölge vardır. Elbiselerin yanı sıra halıların, koltukların ya da camların üzerinde benzin lekeleri oluşabilir. Benzin lekelerini çıkarmak için kullanılacak olan tüm yöntemler benzinin döküldüğü yere göre farklılık göstermektedir. Benzin lekelerinden kurtulmak için en çok tercih edilen yöntemler aşağıda yer almaktadır.

1-)Elbise Üzerindeki Benzin Lekesini Çıkarma

En sevdiğiniz ya da size hediye edilen bir giysinin üzerine benzin lekesi bulaştıysa ve ne yaparsanız yapın bu lekeden kurtulamadaysanız, farklı bir yöntem daha deneyebilirsiniz. Giysi üzerine dökülen benzin lekesinden kurtulmak için yalnızca küçük bir miktar limon suyu yeterli olacaktır. Bunun için limon suyu ile lekenin olduğu bölgeyi iyice ovalamanız gereklidir. Bu şekilde benzin lekesi çok daha yumuşak bir hal alacaktır. Yumuşayan lekenin çıkması için son olarak giysiyi ön program ile makinede yıkamanız yeterli olacaktır.

2-)Halı Üzerindeki Benzin Lekesini Çıkarma

Pahalı halınızın üzerine yanlışlıkla benzin lekesi döküldüyse bunun için endişelenmenize artık gerek yok. Halı üzerindeki lekeyi çıkarmak için sıcak su buharı kullanımı etkili olacaktır. Bunun için leke oluşur oluşmaz zaman kaybetmeden lekenin üstüne sıcak su buharı getirin ve bir süre bu şekilde bekleyin. Leke biraz dağıldıktan sonra ise hemen su ile temizleme yapmanız benzin lekesinin halınızda kalıcı bir leke bırakmasını önleyecektir.

Benzin Lekesi Çıkarma İşlemleri

Benzin lekesi çok zor ve kalıcı bir leke olduğu için leke döküldüğü anda hemen temizlenmelidir. Lekenin oluştuğu bölgeye su ile ovalama yapmak önerilmemektedir çünkü su lekeyi çok daha fazla alana dağıtacaktır. Lekenin çıkması için sıcak su buharı kullanımı, limon suyu ile ovalama yapmak çok daha etkili olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ