Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Beyaz Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Beyaz ayakkabılar süet, deri, kumaş klasik ya da spor gibi çeşitli tiplerde her zaman tercih edilmektedir. Özellikle yaz aylarında açık renk kıyafetlerin en büyük kurtarıcıları beyaz ayakkabılardır. Açık renkli oluşu ayakkabıların daha kibar ve hoş görünmesini sağlamaktadır. Sanırım beyaz ayakkabıların en kötü tarafı kolay kirlenmesi ve temizlenmesi esnasında yaşanılan zorluklardır. Peki beyaz ayakkabı nasıl temizlenir?

Beyaz ayakkabıların temizlenmesi için artık saatlerinizi harcamanıza ve çok zahmet etmenize gerek yok. Aşağıdaki yöntemleri kullanarak beyaz ayakkabılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.

Deri Beyaz Ayakkabılar

Deri ayakkabıların temizlenmesindeki en büyük sıkıntı kullanılan ürünün deriye zarar verebilecek olmasıdır. Bu sebeple kullanacağınız ürüne çok dikkat ediniz. Deri beyaz ayakkabılarınızı;

1-)Islak Bir Bez ile Silin

Deri ayakkabınızın üzerinde bulunan pislikleri temizlemek amacıyla öncelikle temiz ve ıslak bir bez kullanın ardından başka temiz ve sabunlu bir bez ile daha derine işlemiş olan kirleri temizleyiniz.

2-)Boya Kullanın

Ayakkabınızın beyazlığı ile aynı tonda olan bir boya alın. Bu boyayı kullanmadan önce ayakkabının ufak bir kısmında mutlaka deneyin ve uyumlu ise boyayın. Bu işlem ayakkabınızın yeni alınmış gibi olmasını sağlayacaktır.

Beyaz Spor Ayakkabılar

Beyaz spor ayakkabılar, günümüzde hoş görüntüsü ve hemen hemen her şekilde kullanılabiliyor olmasından dolayı çok tercih edilmektedir. Ancak kısa süre içerisinde kirlenmesi ne yazık ki olumsuz tarafıdır. Beyaz spor ayakkabılarının temizlenmesi için;

1-)Bağcıklarını Çıkarın

Eğer ayakkabınız bağcıklı ise öncelikli olarak yapmanız gereken bağcıklarını çıkarmak. Aşırı kirli bağcıkları temizlemek için ılık su içerisine bir miktar sabun ilave ediniz ve bir iki damla ağartıcı madde ekleyiniz.

Bu karışım içerisinde bağcıkları bir süre bekleyin ardından çitileyerek yıkayınız.

2-)Sabunlu su kullanın

Sabun, beyaz ayakkabı üzerindeki kirleri çıkarmak için en sık kullanılan kimyasaldır. Kirleri kolayca çıkarır aynı zamanda ayakkabı yüzeyine zarar vermez. Aşırı lekeli ayakkabılar için birkaç damla ağartıcı kullanabilirsiniz.

Bu işlemden sonra sabun kalıntılarını tamamen yok etmek için duru su ile ayakkabıları silmeyi unutmayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ